İç Mimarlık

Sosyal Sorumluluk Projesinde Renkli Son!

Sürdürülebilirlik temalı “Mekanlar Çocuklarla Renklenir” sosyal sorumluluk projesinde sona gelindi. Projenin son etabı olan sergi, Gelişim Tower’da ziyaretçilere açıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (TR & ENG)  Bölümleri ve Özel Seyrantepe Masal Ağacı Anaokulu işbirliği ile yürütülen “Mekânlar Çocuklarla Renklenir’” başlıklı sosyal sorumluluk projesinin son etabı olan  “Anaokulu Öğrencileriyle Sürdürülebilirlik Temalı Renk ve Boyama Etkinliği Sergisi”nin açılışı, 23 Kasım 2022 Çarşamba günü 14.00-15.00 saatleri arasında K Blok (Gelişim Tower) 14. katta bulunan İç Mimarlık Bölümleri Tasarım Stüdyosu’nda gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş, Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari, Öğr. Gör. Dr. H. Özlem Yeşildal, Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz, Öğr. Gör. Çiğdem Gök ve Öğr. Gör. Y. Taner Gültekin ile yaklaşık otuz öğrencinin katıldığı sergi açılışında renkli kareler ortaya çıktı. “Mekânlar çocuklarla renklenir” mesajı ile hazırlanan sergi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunan Özel Seyrantepe Masal Ağacı Anaokulu’ndan 5-6 yaş grubu öğrenciler ile gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar tarafından sürdürülebilirlik konsepti ile çizilip renklendirilen A4 boyutundaki dış mekân çizimlerinden oluşturuldu.

“Çok Keyifli ve Anlamlı Bir Süreci Geride Bıraktık”

Sergi açılışı, İç Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’un açılış konuşması ile başladı. Anaokulu öğrencileriyle çok keyifli ve anlamlı bir süreci geride bıraktıklarını belirten Kurtuluş, sosyal sorumluluk projesi boyunca çocuklar ile gerçekleştirilen etkinliklerde ortaya çıkan keyifli çizimlerin böyle bir sergiyle kalıcı hâle getirilmesinden dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

Duyarlı, Bilinçli ve Çevre Bilinci Yüksek Nesiller İçin

Sosyal sorumluluk projesinin yürütücülerinden İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz ise, projede emeği geçen tüm öğretim elemanlarına ve Masal Ağacı Anaokulu paydaşlarına daha duyarlı, daha bilinçli, sürdürülebilirliği her alanda benimsemiş ve çevre bilinci yüksek bir nesil yetiştirmek için çalışmalarına destek oldukları için teşekkürlerini iletti.