İç Mimarlık

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi İç Mimarlık Bölüm Toplantısı Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi İç Mimarlık Bölüm toplantısı, İç Mimarlık Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer başkanlığında, bölüm öğretim üyelerinin katılımıyla, 15 Şubat Perşembe günü, saat 13.30’da, K Blok 12. Kat İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Odası’nda gerçekleşti.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi İç Mimarlık Bölüm toplantısı, bölüm akademik kadrosundaki tam zamanlı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Amil Faruk GEZEN, Öğr. Gör. Minel KURTULUŞ, Öğr. Gör. Büşra BABACAN, Öğr. Gör. Muhammed Said ERDEMONAR, Arş. Gör. Başak LALE, Arş. Gör. Eliz MUTLU TEKAY’ın katılımı ile gerçekleşti. Toplantı, Dr. Öğr. Üyesi Adem ÖZER’in konuşmasıyla başladı.

Toplantıda ilk olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi’nin değerlendirmesi yapıldı. Bölümde gerçekleştirilen etkinlikler, sosyal sorumluluk projeleri, öğrenci/öğretim elemanı sergileri ve yapılan akademik çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, yeni dönem için hedefler belirlendi.

2023-2024 Bahar Dönemi başlangıcı öncesinde öğretim üyelerinin verecekleri derslerin izlencelerinin güncellenmesi, öğrencileri sektöre hazırlamak adına sektör temsilcilerinin konuk edileceği söyleşi etkinliklerinin arttırılarak bahar döneminde de devam ettirilmesi, öğrenci projelerinin yer alacağı sergilerin arttırılması, öğrencilerin uygulama alanında etkinliklerinin arttırılmasına yönelik olarak atölyeler düzenlenmesi planlandı.

Toplantının ikinci bölümünde, 2023-2024 Güz Dönemi’nde gerçekleştirilen ve yürütücülüğünü Öğr. Gör. Büşra Babacan’ın yaptığı IMI333 Mobilya III dersinde üretilen mobilya projelerinin ve yürütücülüğünü Öğr. Gör. Tarık Babayiğit’in yaptığı IMI358 İç Mekan Tekstilleri dersinde üretilen aydınlatma projelerinin sergileneceği, 13-24 Mart 2024 tarihli Mobilya Sergisi’nin detayları konuşuldu ve eksikliklerin giderilmesi için planlamalar yapıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Amil Faruk Gezen’in yürütücülüğünde planlanan “Mimari Malzeme ve Taşıyıcılık Atölyesi”; Öğr. Gör. Minel Kurtuluşun yürütücülüğünü gerçekleştireceği “Mimari Kat Planı Boyama Atölyesi” ve Öğr. Gör. Büşra Babacan yürütücülüğünde planlanan “Mimari İç Mekân Üzerine Dijital Mood Board Atölyesi”nin ihtiyaçları üzerine değerlendirilmeler yapıldı.

Toplantı, tüm öğretim üyelerinin yeni döneme ilişkin dilek ve temennilerinin paylaşılmasının ardından sona erdi.