İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, 2011 yılında “Grafik Tasarımı”, “Moda ve Tekstil Tasarımı”, “İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı” ve “İletişim Tasarımı” olmak üzere dört lisans programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Çağdaş eğitim anlayışı içerisinde, sürekli değişim ve gelişim gösteren, ulusal ve uluslararası dinamikleri dikkate alan, öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunan fakültemizde, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında üç yeni bölüm daha açılmıştır. Yeni açılan “İç Mimarlık”, “Sinema ve Televizyon”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” bölümlerinin eklenmesi ile fakültemizdeki toplam lisans programı yediye ulaşmıştır. Bu sayfada, mevcut ve aday öğrenciler için Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ait tanıtıcı görsel-işitsel içerikler yer alacaktır. Görsellere tıklayarak aşağıdaki içerikleri izleyebilirsiniz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne ait tanıtım el kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi oryantasyon el kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.
Grafik Tasarımı Bölümü
Grafik Tasarımı Bölümü, tipografi ve basılı grafik tasarım alanlarında her türlü proje gerçekleştirebilecek ve projenin tasarım sürecinde ortaya çıkan problemlerle ilgili çözüm geliştirebilecek ve tasarım sürecini tasarımın çevre ve toplumla uyumlu, sürdürülebilir olmasını sağlayacak profesyonel grafik tasarımcılar yetiştirmektir. Grafik Tasarımı bölümünün hedefi görsel iletişimde tipografi, form, görsel tasarım, baskı süreci, ambalaj, illüstrasyon ve alanın gerektirdiği diğer bilgileri organize ederek grafik tasarım alanında yetkinlikle üretimler yapabilecek ve çağı yakından takip edebilecek profesyonel tasarımcılar yetiştirmektir. Grafik tasarım bölümünden mezun olan öğrenciler reklam ajanslarında, grafik tasarım şirketlerinde, matbaalarda, yayınevlerinde, ambalaj şirketlerinde, özel sektördeki diğer şirketlerin reklam departmanlarında ve benzer faaliyet alanlarında çalışabilirler. Grafik Tasarımı bölümü, görsel estetik kaygıları olan yeniliğe ve tasarım trendlerine meraklı, bilgisayar programlarıyla uğraşmayı seven, düşüncelerini görselleştirebilen kişiler veya bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için uygun bir tercih olacaktır.
Grafik Tasarımı bölümü öğrencisi Sude Solak, Grafik Tasarımı bölümüne giriş için gerekli Özel Yetenek Sınavı'nı anlatıyor.
Grafik Tasarımı bölümü öğrencisi Senanur Gül, Grafik Tasarımı bölümünün AQAS olanaklarını anlatıyor.
İletişim ve Tasarımı
İletişim Tasarımı bölümü günümüz teknolojilerini tasarım ile buluşturarak; analitik düşünebilen, belirlenen hedefe uygun ürün ortaya koyabilen, sorumluluk duygusu gelişmiş, ekip çalışmasına uyumlu, dünyayı takip eden, iletişim, dijital medya ve reklam alanlarında sürdürülebilir ve interaktif tasarımlar üretebilen tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Dijitale ve teknolojiye dayalı bir ekonominin taleplerini öngören İletişim ve Tasarımı bölümü, dönüşen bir çağda her zamankinden daha değerli hâle gelmektedir. Teknoloji geleceğin tasarımcısını da şekillendirmektedir. Metaverse, yapay zekâ, NFT gibi yenilikçi uygulamaların gelişmesiyle birlikte bu uygulamalardaki görsel iletişim biçimlerini uygulayan kişilere ihtiyaç olacaktır. Bu uygulamalar tasarım ve iletişim alanlarını ana akım haline getirmektedir. Yükselen pazardaki kullanıcılar yeni ve daha zengin deneyimler talep etmekte ve görsel iletişimi uygulayacak kişilere daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Teknolojinin hızla ilerlediği ve yaşamın her alanında varlığını hissettirdiği günümüzde, teknoloji ve estetiğin bir araya geldiği iletişim tasarımı mezunları için kamu ve özel sektörde oldukça geniş iş imkânları vardır. Masaüstü yayıncılık yapan gazete, dergi ve yayınevleri, dijital yayıncılık yapan mecralar, tasarım ajansları, oyun platformları, televizyonlar, sinema sektörü, internetin var olduğu her alan, kamu kurumları ve daha onlarca sektör iyi yetişmiş uzman iletişim tasarımcılarına kariyer imkânı sunmaktadır. Tasarıma, teknolojiye, sinemaya meraklı, güncel tasarım ve teknoloji trendlerini takip eden; iletişimi kuvvetli veya iletişim becerilerini geliştirmek isteyen ve bu sektörlerde kariyer planı düşünen herkes başvurabilir.
İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar gelişim yolculuğunu ve kariyer olanaklarını anlatıyor.
İletişim ve Tasarımı Bölümü mezun öğrencisi Polat Bakırtaş gelişim yolculuğunu anlatıyor.
Radyo Televizyon ve Sinema
Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü, iletişim alanında hem sanatsal hem de teknik bilgi ve deneyimle donanmış sanatçılar yetiştirmeyi amaçlar. Radyo Televizyon ve Sinema bölümü, gelişen teknolojiyle beraber yaratım alanında daha geniş olanaklar sunabilmekte ve sayıca artan dijital platformlarla beraber çalışma alanlarını çeşitlendirmektedir. Gerek yaratıcı, gerekse uygulayıcı sanat üretimleri için bilimin ve teknolojinin güncel verileriyle sanatın köklü bilgi ve deneyimlerini birleştirerek yeni sanatçılar yetiştirmeye devam edecektir. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olan öğrenciler, sözlü ve görsel yayın firmalarında, TRT ve özel radyo-televizyonlarda, reklam sektöründe, film ve dijital yayın alanlarında ve sinemada çok geniş bir kariyer olanağına sahiptir. Akademik olarak ilerleyebilme olanağı da vardır. Radyo, televizyon ve sinema alanlarında güncel gelişmeleri ve yenilenen teknolojik imkânları takip eden, bu alanda yaratıcı eserler üretmek isteyen, kültür sanat alanlarına ilgi duyan aday öğrenciler Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü tercih edebilirler.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri gelişim yolculuğunu anlatıyor.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün amacı Türk ve Dünya mutfak sanatlarının tüm inceliklerini en iyi şekilde bilen, sanatsal duyarlılığa sahip, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeyde geleceğin söz sahibi, başarılı ve lider şeflerini, yöneticilerini ve alanında uzman bireyleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü önü çok açık bir alandır. Alanda eğitimli şef ve akademisyen ihtiyacı oldukça fazladır. Beslenme yaşam boyunca hayatımızda temel ihtiyaç olduğu için gelişerek ve değişerek sürekli var olacaktır. Dolayısıyla mezun öğrencilerimiz kamu, akademi ve özel sektör alanlarında yiyecek içecek bölümlerinin bulunduğu her yerde çalışabilecektir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları kamu ve özel kuruluşlar olmak üzere pek çok sektörde çalışma olanağına sahiptir. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfaklarında çalışma imkânına sahip olan mezunlarımız; yiyecek-içecek işletmeleri, kurumların mutfakları, kruvaziyer seyahat organize eden gemiler, catering şirketleri gibi pek çok işletmede gastronomi uzmanı, yönetici, şef, şef yardımcısı, kısım şefi, pastane şefi gibi pozisyonlarda istihdam edilebilirler. Ayrıca mezunlarımız akademik olarak kariyerlerine devam da edebilirler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü; yemek yapmaktan, yeni yemek reçeteleri geliştirmekten öte, gastronomi tarihine, kültürüne meraklı, beslenme, gıda hijyeni, dünya mutfakları unlu mamuller, pastacılık, çikolata gibi gastronomi uygulamalarına ilgi duyan bütün öğrenciler seçebilir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri gelişim yolculuğunu anlatıyor.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü; dört yıllık lisans eğitiminde, yaşam boyu öğrenmenin ilk adımı olarak, iç mekân ve çevresinin tasarım ve planlama alanlarında olası problemleri ve farklı düzenlemelerini, yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir yeni fikirler geliştirebilen, iç mimari ve insan-çevre ilişkisi konularında uzmanlaşmış iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. İç mekân ve çevresinin tasarım ve planlama alanlarındaki olası problemlerini yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir fikirler ile çözebilen, iç mimari ve insan-çevre ilişkisi konularında uzmanlaşmış iç mimarlar yetiştirmek; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünün günümüzde sürdürdüğü ve gelecekte de sürdürmeyi hedeflediği amacıdır. Günümüzde olduğu gibi gelecekte de yerel, bölgesel, ulusal ve kültürel duyarlılıkla ve etik değerlere uygun olarak disiplinler arası çalışmalar yapan iç mimarlar yetiştirilmeye devam edilecektir. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü mezunları; ikinci ve üçüncü yıl sonunda, yaz stajlarını yapmaya başladıkları dönemde ilk kariyer yolu ile karşılaşırlar. Mezun oldukları zaman ise, kendi kurduğu veya sektördeki mimarlık ve iç mimarlık tasarım ofislerinde, inşaat ekiplerini içerisinde ve özel veya devlet kurumlarını kapsayan geniş yelpazede çalışma imkânına sahiptirler. Ayrıca akademik kariyer de yapabilirler. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, yeniliklere açık olabilen, yaratıcı düşünce kabiliyeti olan, görsel sanatlara ilgi duyan, kendini geliştirmeye açık olan, çözüm üretme yeteneği olan ve estetik algısı yüksek olan kişiler için uygun bir meslek olacaktır.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Parvın Heidarı gelişim yolculuğunu ve kariyer olanaklarını anlatıyor.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri gelişim yolculuğunu anlatıyor.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezun öğrencisi Dilan Selamet gelişim yolculuğunu anlatıyor.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı(İngilizce)
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü; dört yıllık lisans eğitiminde, yaşam boyu öğrenmenin ilk adımı olarak, iç mekân ve çevresinin tasarım ve planlama alanlarında olası problemleri ve farklı düzenlemelerini, yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir yeni fikirler geliştirebilen, iç mimari ve insan-çevre ilişkisi konularında uzmanlaşmış iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, yeniliklere açık olabilen, yaratıcı düşünce kabiliyeti olan, görsel sanatlara ilgi duyan, kendini geliştirmeye açık olan, çözüm üretme yeteneği olan ve estetik algısı yüksek olan kişiler için uygun bir meslek olacaktır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü mezunları; ikinci ve üçüncü yıl sonunda, yaz stajlarını yapmaya başladıkları dönemde ilk kariyer yolu ile karşılaşırlar. Mezun oldukları zaman ise, kendi kurduğu veya sektördeki mimarlık ve iç mimarlık tasarım ofislerinde, inşaat ekiplerini içerisinde ve özel veya devlet kurumlarını kapsayan geniş yelpazede çalışma imkânına sahiptirler. Tamamladıkları bölümleri ile ilgili alanlarda akademik kariyer yapabilirler. İç mekân ve çevresinin tasarım ve planlama alanlarındaki olası problemlerini yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir fikirler ile çözebilen, iç mimari ve insan-çevre ilişkisi konularında uzmanlaşmış iç mimarlar yetiştirmek; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünün günümüzde sürdürdüğü ve gelecekte de sürdürmeyi hedeflediği amacıdır. Günümüzde olduğu gibi gelecekte de yerel, bölgesel, ulusal ve kültürel duyarlılıkla ve etik değerlere uygun olarak disiplinler arası çalışmalar yapan iç mimarlar yetiştirilmeye devam edilecektir.
İç Mimarlık Çevre Tasarımı(İngilizce) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol gelişim yolculuğunu anlatıyor.
İç Mimarlık
İç Mimarlık Bölümü, yaşam boyu öğrenme sürecinin ilk adımı olarak, lisans eğitiminin başlangıç yılından itibaren edindiği mesleki, kültürel ve sosyal bilgileri meslek hayatlarına aktararak verimli, özgün, sürdürülebilir, yeni konsept, mobilya ve tasarımlar üretebilecek iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ve toplumun değişen yaşam şekilleri ile kullanıcıların farklılaşan ihtiyaçları, iç mimarlık ve mekân tasarım anlayışını da etkilemiştir.. Bu değişim ile iç mekân tasarımları sadece tek bir işleve yanıt vermemekle birlikte birden fazla işleve, kullanıcının fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını gözeterek çözüm sağlamaktadır. İç mimarlar; günümüzde ve de gelecekte kullanıcının değişen tüm mekânsal ihtiyaçlarını bütüncül bir bakış açısıyla çözüme kavuşturmaya devam edecektir. İç Mimarlık bölümü mezunları; dört yıllık eğitim içerisinde iki yaz stajını tamamladıktan sonra,mobilya tasarımından, fuar, vitrin, stant, sahne ve stüdyo dekorları gibi daha hızlı sonuçlandırılanprojelere, konuttan otel gibi birçok farklı fonksiyonları bir arada bulunduran kompleks yapıların,tasarlanması, projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi süreçlerinde görev alabilirler. Kendi kurduklarıtasarım ofislerinde, özel şirketlerin iç mimari tasarım uygulama ve koordinasyon ekiplerinde ve devletkurumlarındaki proje ekiplerinde çalışabilmektedirler. Lisans eğitimleri sonrasında eğitim hayatlarına devam ederek akademik kariyeri de tercih edebilirler. İç Mimarlık bölümü, görsel sanatlara ilgi duyan, üç boyutlu düşünce yeteneğine sahip, eleştiriye açık, ikna kabiliyet güçlü ve yenilikleri, güncel uygulamaları takip eden kendini sürekli olarak geliştirmeye açık tutabilecek kişiler için uygun bir meslek tercihi olacaktır.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer gelişim yolculuğunu ve kariyer olanaklarını anlatıyor.
İç Mimarlık Bölümü öğrencileri gelişim yolculuğunu anlatıyor.
İç Mimarlık Bölümü mezun öğrencisi Yaren Pervanlar gelişim yolculuğunu anlatıyor.