Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 STV Öğrencileri Kaos'ta!

STV öğrencileri Boğaziçi Film Festivali kapsamında Kaos filminin gösteriminde

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, STV Bölüm Başkanı Doç. M. Sevtap Aytuğ öncülüğünde 6. Boğaziçi Film Festivali kapsamında yönetmen Semir Aslanyürek'in filmi Kaos'un Atlas Sinemasındaki gösteriminde yer aldılar.

Başrollerinde Bülent Emin Yarar, Orhan Aydın, Erdal Sarı, Yetkin Dikinciler ve Canan Ergüder'in yer aldığı film, 6. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Dalda yarışan filmler arasında yer alıyor.

Yönetmen ve Senaristliğini Semir Aslanyürek'in yaptığı Kaos filminin konusu şöyledir: 
Dedesinin canice ölümüne sebep olan ağadan intikamını alan Süleyman'ın; eşkıya korkusuyla dergâhındaki kör müritleriyle birlikte kaçmaya çalışan ancak yolda onlara ihanet eden Şeyh Abdullah'ın; seferberlikten döndükten sonra karısını şehvetle sınayan Saffet'in kaderleri kesişir. Birbirini tanımayan bu üç kişi, işledikleri günahlardan kaçarken çıkan fırtına nedeniyle aynı mağaraya saklanırlar. Heyelanla çıkışları kapanan mağarada ölmeyi beklerken, bu üç günahkârın vicdani hesaplaşmaları başlar.


Öğrenciler, etkinlik kapsamında Atlas Sineması'nda bulunan günümüz Türk Sinemasının en önemli isimlerinden Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan ile tanışıp sinema üzerine sohbet etme fırsatı edindiler.


Haberler

Tüm Haberler