Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Sinema Kulübü Etkinliği: “Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Sevim ile Senaryo Atölye Çalışması”

Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Sevim, Sinema Kulübü öncülüğünde İGÜ'ye konuk oldu
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, 09 Nisan 2019 tarihinde, E Blok Konferans Salonunda sinemacı – akademisyen Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Sevim katılımıyla gerçekleştirilen “Senaryo Atölye Çalışması” etkinliğinde bir araya geldiler. Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Doç. M. Sevtap Aytuğ’un da katılımcılar arasında yer aldığı etkinlik, yaklaşık iki buçuk saat sürdü ve keyifli dakikalara sahne oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Sevim, Senaryo Atölye Çalışmasında bir uzun metraj filmin fikirden filme dönüşüm süreçlerinden ayrıntılı olarak bahsetti. Kişisel çalışmalarından örneklerle senaryonun film üretimindeki yeri üzerine değinen Sevim, hikâyesi olan herkesin potansiyel birer senarist olduğunu dile getirdi.

Çalışmanın odağını ise Sevim’in Marmara Üniversitesi’nden öğrencileriyle bir araya gelerek uzun bir yazım süreci sonrası tamamladıkları uzun metraj film senaryosu “Ali Dayı Âlemlere Akalım” oluşturdu. Bir uzun metraj filmin fikir olarak ortaya çıkışından kâğıda döküldüğü ana dek arada yaşanan gelişmeleri ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Sevim, komedi türündeki senaryolarının dayanağını oluşturduğu Yeşilçam Sinemasından ve senaryonun hangi noktalarda Yeşilçam’ın güldürü mirasına değindiğini dile getirdi.

Etkinlik uzun metraj senaryonun önemli kısımlarının incelenmesinin ardından sona erdi. Etkinlik sonrasında Sinema Kulübü Başkanı Tayfun Kurusıkı katkılarından ötürü Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Sevim’e plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

 seçkinsevim



Haberler

Tüm Haberler