Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Sinema Kulübü Etkinliği: “2. Kısa Film Seçkisi”

İGÜ Sinema Kulübü ile Kısa Film Yönetmenleri Derneği iş birliğiyle 2. Kısa Film Seçkisi düzenlendi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sinema Kulübü öncülüğünde Kısa Film Yönetmenleri Derneği’nin Türkiye genelinde ODTÜ, Marmara, Ege gibi seçkin üniversitelerle düzenlediği film gösterimi ve panel etkinliğinin İGÜ’de de gerçekleşmesi sağlandı.
 
Gelişim’li sinemasever öğrenciler Sinema Kulübü’nün bu önemli etkinliğine yoğun ilgi gösterdiler. 24 Nisan 2019 Çarşamba günü E Blok Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte;

Ben Tsubasayım – Bilal Korkut
Kapan – Korhan Günay
Nefesini Tut – Emin Murat Kılıç
Öz – Cem Göksoy
Ronaldo – Recep Bozgöz
Rüzgar Bizi Götürecek – Kerem Yükseloğlu
Silüet – Büşra Özkan
Sisifos – Yusuf Emre Yalçın
Siyah Bant – Hatice Aşkın
Tahtakurusu – Tunahan Kurt
filmleri seyirciyle buluştu. İki seans şeklinde düzenlenen gösterimin ilk bölümünde Rüzgar Bizi Götürecek filminin yönetmeni Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu filminin yapım süreçlerine ilişkin öğrencilerden gelen soruları yanıtlarken, ikinci bölümde ise Silüet filminin yönetmeni Büşra Özkan, film ekibiyle katıldığı etkinlikte öğrencilerle filmine ilişkin deneyimlerini aktardı.
 
Etkinliğin gösterim bölümlerinin tamamlanmasının ardından ise Kerem Yükseloğlu moderatörlüğünde Kısa Filmde Festival Stratejisi ve Dağıtımı konulu bir panel gerçekleştirildi. Panelin konuşmacıları ise yönetmen – senarist Doğul Algün ile Düzce Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emrah Erkanı oldu.
 
Etkinlik sonrasında konuşmacı ve katılımcılara plaket takdim edildi.



Haberler

Tüm Haberler