Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 SE-SAM "Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar" Ödül Töreni

İstanbul Gelişim Üniversitesi STV Öğretim Üyeleri SE-SAM "Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar" ödül töreninin davetlisiydi.
Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği SE-SAM, kuruluşunun 32. yılında, Türk Sinemasının 104. yılını "Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar" ödül töreninde dağıttığı 104 ödül ile kutladı. Türk Sineması için unutulmaz bir geceye ev sahipliği yapan törende, İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyeleri Doç. Müzeyyen Sevtap Aytuğ, Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu ve Arş. Gör. Korhan Topcu davetliler arasında yer aldılar.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ile düzenlenen tören, Beyoğlu Grand Pera'da gerçekleşti. Törene Cüneyt Arkın, eşi Betül Arkın, oğlu Kaan ve eşi Aslı Cüreklibatur, Ediz Hun, Aydan Şener, Orhan Gencebay – Sevim Emre, Serdar Gökhan, Engin Çağlar, İzzet Günay, Selda Alkor, Belkıs Özener, Süleyman Turan, Şemsi İnkaya, Suzan Avcı, Suna Selen, Meral Konrad, Devlet Devrim, Nilüfer Aydan, Ferdi Tayfur’un kızı Tuğçe Tayfur, Selami Şahin’in kızı İrem Şahin, Şükrü Avşar ve daha pek çok Türk sinemasına damga vurmuş isim katıldı. Törende ayrıca Türk sinemasına uzun yıllar hizmet vermiş birçok sinema emekçisi de ödüllendirildi.

Hayatını kaybeden önemli sanatçılar da tören kapsamında tek tek anıldı. SESAM Birinci Başkanı Yılmaz Atadeniz, organize ettikleri törenin açılış konuşmasında, günümüz Türk sinemasının ve dizi sektörünün geldiği noktayı geçmişine, Türk sineması emekçilerine borçlu olduğunu vurguladı. Basının da yoğun ilgi gösterdiği ve  keyifli anlara sahne olan gece yaklaşık 4 saat sürdü.


Haberler

Tüm Haberler