Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Ortaköy Zübeyde Hanım MTAL öğrencileri ve öğretmenleri ağırlandı

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü lise öğrencilerine Bölüm öğretim elemanları tarafından atölyelerde yapılan uygulamalarla tanıtıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından 11 Mart Pazartesi günü Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Bölümü'nden gelen 32 öğrenci ve öğretmenlerine, fakültede yerinde uygulamalı tanıtım etkinlikleri düzenlendi.

Öğrencilerin Güzel Sanatlar Fakültesine ulaşmasının ardından Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim elemanları tarafından karşılandı ve Arş. Gör. Sema Çağlar tarafından konferans salonunda sunulan bölüm tanıtımı ile etkinlik başladı. Daha sonra bölümün atölyeleri gezdirilerek tanıtıldı.

Öğle yemeğinin ardından Tekstil baskı atölyesinde Öğr. Gör. Tarık Babayiğit tarafından baskı çeşitleri anlatıldı ve öğrencilere örnek gösterilerek sırasıyla serigrafi tekniği, pentür ve transfer baskı uygulamaları yaptırıldı. Öğrenciler etkinlik sırasında kendi tişörtlerini tasarlama heyecanı yaşadı. Ayrıca basılan üniversite hatırası temalı bir tişört çekilişle öğrencilerden birisine armağan edildi.

Dokuma ve dikiş atölyelerinin gezildikten sonra Mac Laboratuvarında Öğr. Gör. Nihal Ekici tarafından desen tasarımı uygulaması yaptırıldı. Öğrenciler çizdikleri figürleri desene dönüştürerek bilgisayar destekli tasarımla tanıştırılmış oldu. 



 ortaköy lise workshop



Haberler

Tüm Haberler