İGÜ 13. Mercedes Benz Fashion Week İstanbul Defilelerinin Backstage'inde

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri Mercedes Benz Moda Haftası'nda yer alan ünlü moda tasarımcıların defilelerinde görev aldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencileri 19-22 Mart 2019 tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Moda Haftası'nda görev aldı.

Görev alan öğrenciler:

Yeliz Nagihan Çalışkan                 Güljan Hudayberdiyeva
Aslıhan Özen                                Fatmanur Yürük
Hüseyin Yalçın                              Büşra Ünver
İlayda Oğuz                                  Ayşin Zırhlı
Tuğçe Çakır                                  Kardelen Çetin

13. kez düzenlenen Mercedes-Benz Moda Haftası İstanbul Sonbahar / Kış 2019 sezonu, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) organizasyonuyla gerçekleşmiştir. Moda dünyasının tüm önemli isimlerinin buluştuğu etkinlikte koleksiyonları sergilenen marka ve tasarımcılar aşağıdaki gibidir:

Aslı FİLİNTA, Belma ÖZDEMİR, Kimya Marka, Çelik Markası, Ceren OCAK, Çiğdem AKIN, KIRICI, DAMAT, DB BERDAN, Emre ERDEMOĞLU, Emre PAKEL, EKSTRA, Ezbul Giray SEPİN, Gökhan YAVAŞ, Gülçin ÇENGEL, GUNTAŞ, HEMINGTON, House of OGAN, KARMA 1: SELEN AKYÜZ VE ÜÇÜNCÜ, KİĞILI, KITH & KIN, MOFC Eda GÜNGÖR, Mehtap ELAİDİ, Meltem ÖZBEK, Kırgan KIRGACI, ARG Murat AYTULUM, NEW GEN, IMA, Önder ÖZKAN, Özlem ERKAN, Özlem KAYA, Özlem SÜER, Şebnem GÜNAY, Sudi ETUZ, Tuba ERGİN, WSM.

Dört gün süren defile organizasyonlarında backstage çalışmalarında aktif görev alan İGÜ öğrencileri için sektörel bir tecrübe ve iletişim ağı oluşmuştur. Ayrıca etkinlik kapsamında deneyimli konuşmacıların yer aldığı panellere de katılma olanağı sunulmuştur.

.