Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Film Müziği Bestecisi Nazım Çınar İGÜ'ye Konuk Oldu

Film Müziği Bestecisi Nazım Çınar, GSF E-Blok'ta Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, 05 Mart 2019 tarihinde, E Blok 209 No'lu derslikte düzenlenen, film müziği bestecisi - akademisyen Nazım Çınar ile “Sinema ve Televizyonda Müzik&Efekt Kullanımı” etkinliğini beğeniyle takip etti. Ayrıca başta Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Doç. M. Sevtap Aytuğ olmak üzere tüm Sinema ve Televizyon Bölümü akademisyenleri düzenlenen etkinlikteki yerlerini aldılar.

Hollywood'un en önemli film bestecilerinin çalışmalarının öğrencilere sunulduğu etkinlikte, Çınar bu bestelerin filmlerin ritmine olan katkılarını tartışmaya açtı. Sinema Tarihinin kilometre taşlarını oluşturan filmlerde kullanılan müzik ve efekt kullanımları etkinlik dahilinde incelenmiştir. Çınar ayrıca mevcut filmlerden aldığı sahne kesitleri için kendi bestelediği eserlerin filmlere yerleştirerek müziğin filmlerde anlatıyı nasıl değiştirebileceğini gözler önüne sermiştir.

Etkinliğin bir bölümü Çınar'ın kişisel portfolyosunu oluşturan filmler için bestelediği eserlere ayrılırken, Çınar aynı şekilde öğrencilerinde üretecekleri çalışmalarında kendisinden yardım isteyebileceklerini dile getirdi. Son olarak bu dönem piyasaya sunmayı düşündüğü ilk albümünden bahseden Nazım Çınar, ayrıca önümüzdeki sonbahar da ise film müzikleri üzerine bir kitap hazırlığına girişeceğini belirtti.

Nazım Çınar, öğrencilerin kendisine instagram sayfası üzerinden ulaşabileceklerini dile getirdi.


Haberler

Tüm Haberler