Dr.Öğr.Üyesi Nuri Nalbantoğlu'nun makalesi yayımlandı

13.07.2020 Pzt 01:00

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümü öğretim üyesi Dr. Nuri Nalbantoğlu'nun "Ezen-Ezilen Bireyler Bağlamında Orhan Kemal'in Tiyatro Eserleri" başlıklı makalesi yayımlandı.

Gelişim Üniversitesi Haber
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi'nin 39.sayısında yer alan makale ile Nalbantoğlu, Orhan Kemal'in 72.Koğuş, Bekçi Murtaza, Kardeş Payı, Eskici Dükkânı ve İspinozlar adlı oyunlarındaki karakterleri üzerinden ezen-ezilen hiyerarşisini incelemeye almıştır. Karakterlerin ortak ve ayırt edici özellikleri üstünde durarak yazarın vermek istediği mesajların hangi yöntemlerle okura/seyirciye iletildiğini analiz etmiştir.

Makaleye ulaşmak için tıklayınız.