Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan'ın makalesi yayımlandı

Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan'ın makalesi yayımlandı

28.02.2020 Cum 10:16

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Doğan’ın ‘‘Food and Health’’ de makalesi yayımlandı.

 Ekşi mayalı ekmek
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın DergiPark, ULAKBİM’de taranan ve çevrimiçi ortamda yayınlanan ‘’Food and Health’’de makalesi yayımlandı. ‘’Extracellular phytase activites of lactic acid bacteria in sourdough mix prepared from traditionally produced boza as starter culture’’  isimli makale ile Doğan, iki yıllık deneysel çalışma sonucunda; geleneksel bir içecek olan boza ile hazırlanmış ekşi maya örneklerinden elde ettiği laktik asit bakterilerinin ekstrasellüler fitaz aktivitelerini belirleyerek sağlıklı ekşi mayalı ekmek üretimi için yenilikçi starter kültürleri ortaya çıkarmıştır.

Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.
 

Adres

Cihangir Mahallesi Şehit Jandarma Komando Er Hakan Öner Sk. No:1 Avcılar / İSTANBUL

Telefon

0212 422 70 00

Fax

0212 422 74 01