Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in Dönemler Adlı Solo Sergisi Açıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in solo sergisi ‘‘Dönemler’’ Gelişim Sanat Galerisi’nde açıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in solo sergisi ‘‘Dönemler’’ Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun küratörlüğünde Gelişim Sanat Galerisi’nde açıldı.
Özel’in son dönem çalışmalarının yer aldığı serginin açılış konuşmasını Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Kuş yaptı. Çavuşoğlu konuşmasında Özel’in yıllara yayılan sanat pratiğini, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde aldığı eğitimin sanatına yansımasını değerlendirdi. Özel’in sanatsal çalışmalarının konseptini ve alımlayıcının dünyasında açtığı sonsuz kapılara değinerek konuşmasını sonlandırdı.
Ahmet Özel, resimlerini kendi iç dünyasına olan yolculuğunun tanıkları olarak betimliyor. Uzun süredir ‘‘İç Sesler’’ ve ‘‘İç Manzaralar’’ gibi kavramlar üzerinden kendi iç dünyasına yolculuk yaptığını söylüyor. Resimlerinde ‘‘İç Manzaralar’’, ‘‘İç Sesler’’, ‘‘İç Güneş’’ gibi başlıkları kullanan sanatçı, kendi dünyamızın karanlık fakat keşfedilmeyi bekleyen dehlizlerine yaptığı yolculuktan besleniyor.

‘‘Dönemler’’ sergisi izleyiciyi, doğayı ve evreni sorgulamaya iterken alımlayıcının kendi dünyasına yolculuk yapma fikrini harekete geçirmesi açısından önemli bir konumda yer alıyor. Özel’in renk kompozisyonları ve biçimdeki soyutlayıcı tavrı, içsel yolculuk ve yolda olma deneyimini ‘‘Ben’’ ve ‘‘Biz’’ kavramları bağlamında temsil ediyor. Tuvalini bir oyun alanı gibi tasavvur eden Özel, çoğalan figür ve renk varyasyonlarıyla, tuval yüzeyine kattığı dokular ve oluşturduğu katmanlarla, doğanın ve evrenin dinamizmini organik bir biçimde ele alıyor. İzleyiciye bir retrospektif sunan sergide, Özel’in ağılıklı olarak son dönem çalışmalarını, Mısır ziyaretinden edindiği izlenimleri aktardığı pentürlerini görmek mümkün. J Blok Gelişim Sanat Galerisi’nde 14 Mayıs’a kadar devam edecek olan sergiye tüm sanat severler davetlidir. 
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı


Haberler

Tüm Haberler