15. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması

15. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması için proje gönderimleri başladı.

Yarışma Amacı: 15. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’nın hedefleri arasında tasarım eğitimi alan Türk öğrencilerin ambalaj tasarımı alanında proje geliştirmelerinin teşvik edilmesi, tasarımcılar ve tasarımcı adayları arasında ambalaj sektörüne ilginin arttırılması, endüstri ile tasarımcılar arasında bir ara yüz temelinin oluşturulması, üniversite-sanayi işbirliği, tam zamanlı istihdam, hatta donanım bağışları, araştırma fonu sağlanması ve deneyim paylaşımı ile sonuçlanacak programların geliştirilmesine duyarlılıklarının arttırılması bulunmaktadır.

Nihai hedef olarak da ülkemizde üretilen ticari malların, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yer edinmesine; özgün ve doğru ambalaj uygulamaları ile sağlanacak katma değer ile de rekabet gücü kazanmasına katkıda bulunacak bir ambalaj endüstrisinin gelişmesi öngörülmektedir. Bu yarışma ile tüketim biçimlerinde farklılık ve kolaylık yaratan, çevre etkisi gözetilmiş yeni ambalaj tasarım önerileri geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Yarışma Konuları: Bu yarışma kapsamında aşağıdaki proje kategorilerinden herhangi birini seçebileceğiniz gibi; daha yaratıcı ve inovatif bir konu başlığını kendiniz belirleyip (hazır yemek, e-ticaret, elektronik, vb.), özgün bir ambalaj tasarımı da yapabilirsiniz:

• Eğlence Zamanı
  • Kahvaltı Zamanı
  • Özel Bir Hediye
  • Yeni Bir İçecek Deneyimi
  • Kişisel Bakım ve Kozmetik
  • Parfüm
  • Yenilikçi Ambalaj
  • Tıbbi Ürün Ambalajı
  • Temizlik Ürünleri
  • Geleneksele Dönüş
  • Karton Kutu ve Oluklu Mukavva
  • Rafa Hazır Ambalajlar ve Teşhir Standları
  • Grafik Tasarım
  • Gıdayı Koru ve İsrafı Önle (Save Food)

Yarışma Takvimi:

• Proje son teslim tarihi: 26 Haziran 2019 Çarşamba saat 17:00
  • Seçici Kurul toplantısı: 03 Temmuz 2019 Çarşamba saat 10:00 – 17:00
  • Sonuçların ilanı: 08 Temmuz 2019 Pazartesi
  • Ödül töreni: 23 Ekim 2019 Çarşamba (Kokteyl)
  • Sergi: 23 – 26 Ekim 2019 (ilk sergileme Avrasya Ambalaj 2019 İstanbul – 25. Uluslararası Ambalaj Endüstrisi Fuarı esnasında yapılacaktır).

Katılım Koşulları:

• Yarışma, üniversitelerin Güzel Sanatlar ve Mimarlık fakültelerinin Grafik ve Grafik Tasarım, Endüstri Ürünleri Tasarımı veya Endüstriyel Tasarım Bölümleri ve bu bölümlere eşdeğer lisans veya yüksek lisans düzeyinde eğitim gören tüm öğrencilerin katılımına açıktır.
  • Diğer bölümlerde okuyan öğrenciler yarışmaya bireysel olarak katılamazlar; ancak, Grafik ve Grafik Tasarım ile Endüstri Ürünleri Tasarımı veya Endüstriyel Tasarım Bölümleri’nde eğitim gören öğrencilerle birlikte grup oluşturarak katılabilirler.
  • 2018 yılı içinde mezun olanlar da öğrenci kabul edileceklerdir.
  • Bir öğrenci yarışmaya en fazla üç defa katılabilir.
  • Öğrenciler yarışmaya iki şekilde katılabilir:
    • Bireysel olarak
    • Grup olarak* *Grup olarak katılımlarda tüm grup üyelerinin öğrenci olması şarttır.

Seçici Kurul:

• Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 1 öğretim üyesi
  • ASD – Ambalaj Sanayicileri Derneği’nden 1 sanayici temsilci
  • ETMK İstanbul Şubesi – Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu İstanbul Şubesinden 1 temsilci
  • GGD – Gıda Güvenliği Derneği’nden 1 temsilci
  • GMK – Grafikerler Meslek Kuruluşu’ndan 1 temsilci
  • İTÜ – İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden 1 öğretim üyesi
  • İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 1 öğretim üyesi
  • Marmara Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 1 öğretim üyesi
  • ODTÜ – Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden 1 öğretim üyesi
  • Serbest çalışan Endüstri Ürünleri Tasarımcısı (1 kişi) TGDF –
  • Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu’ndan 1 sanayici temsilci

Nasıl Katılırım?:

• İlgili üniversite bölümlerinden ya da yarışma sekreterliğinden edinilecek 15. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2019 Başvuru Zarfı içinde kimlik bilgilerini içeren 15. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2019 Başvuru Formu, lisans ya da yüksek lisans öğrencilik durumunu gösteren öğrenci kimliğinin fotokopisi ya da ilgili kurum/bölümden alınacak resmi bir belge olacak şekilde ve ağzı kapatılmış olarak, üzerlerinde rumuz bulunan sunum paftaları, maket, rapor ve CD/USB ile beraber 26 Haziran 2019 Çarşamba saat 17:00’a kadar aşağıda belirtilen adrese teslim edilecektir.

Ödüller:

• 1.lik Ödülü 5.000 TL ve öğrenim yaşamı süresince burs
  • 2.lik Ödülü 3.000 TL ve öğrenim yaşamı süresince burs
  • 3.lük Ödülü 2.000 TL ve öğrenim yaşamı süresince burs
  • 3 adet Mansiyon ( 1.000 TL)
İletişim ve Ayrıntılı Bilgi için: https://www.ambalaj.org.tr/tr/default.html