Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Vizyondaki Yıldızlar Söyleşi Serisinin Yedincisi Görüntü Yönetmenliği Başlığıyla Gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlediği Vizyondaki Yıldızlar söyleşi serisinin yedincisi Oyunculuk başlığıyla, Buse Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlediği Vizyondaki Yıldızlar söyleşi serisinin yedincisi Oyunculuk başlığıyla 08.05.2021 tarihinde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in üstlendiği söyleşiye, oyuncu Buse Arslan konuk oldu.

Buse Arslan’ın bu zamana kadar yaptığı işleri, rol aldığı dizi ve filmleri tanıtan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, oyunculuk kariyerine nasıl başladığı, dizi ve sinema setlerindeki ayrım, oyuncu olmak isteyenlere öneriler gibi konu başlıklarında sorular yöneltti. Şu an aktif olarak Kuruluş Osman dizisinde Aygül Hatun karakterine hayat veren Buse Arslan, oyunculuğa tiyatro eğitimiyle başladığını, bu alanda yüksek lisansını tamamladığını ve eğitimini sürdürürken dizilerde rol alarak oyunculuğunu geliştirdiğini aktardı. Büyük prodüksiyonlu bir iş olan Kuruluş Osman dizisindeki rolünün pek çok yetenek ve beceriyi gerektirdiği üzerine yorumlarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker ve diğer katılımcılar, Buse Arslan’ın başarısını takdir etti. Her alanda kendini geliştirmeye çalıştığını ifade eden Arslan, oyunculuğa devam ederken bu alandaki akademik ilerleyişini de sürdürmek istediğini belirtti. Güçlü kadın karakterleri oynamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Arslan, kariyerinde bir çeşitlilik yaratmak istediğini, her seferinde seyirci karşısına başka bir rolle çıkmak istediğini vurguladı.

Dizi setindeki çalışma koşullarından, ekip ve rol arkadaşlarıyla ilişkilerinden, karakterine duyduğu ilgiden, role nasıl hazırlandığından, faydalandığı kaynaklardan ve okumalardan söz eden Arslan, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı. Katılımcıların yoğun ilgisinin olduğu söyleşi, soru cevap bölümüyle sonlandı.
Buse Arslan’a değerli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Ek: Vizyondaki Yıldızlar Söyleşileri mayıs ayı boyunca devam edecek. Bir sonraki etkinlik 22.05.2021 tarihinde akademisyen Doç. Dr. Hale Torun’un katılımıyla gerçekleştirilecek. Doğu Söylence ve Masallarının Sinemasal Anlatıya Etkisi başlıklı söyleşiye tüm üniversite öğrencileri davetlidir. Etkinlik linki için Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü duyurularını takip edebilirsiniz.