Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Vizyondaki Yıldızlar Serisinin On Birincisi “Yapım İşleri” Başlığıyla Gerçekleştirildi!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlemiş olduğu Vizyondaki Yıldızlar serisinin on birinci etkinliği, Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu moderatörlüğünde, yapımcı Murat Aytekin ve müzik direktörü ve müzisyen Beyhan Aytekin’in katılımıyla ‘Yapım İşleri’ başlığıyla gerçekleştirildi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölümünün düzenlemiş olduğu Vizyondaki Yıldızlar serisinin on birinci etkinliği, 16.12.2021 tarihinde, Güzel Sanatlar Fakültesi E Blok TUSİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe yapımcı Murat Aytekin ve müzisyen/müzik direktörü Beyhan Aytekin konuk oldu. Etkinlikte katılımcılara televizyon ile internet yapımları ve reklam sektörü hakkında bilgiler verildi.  

Etkinlikte müzisyen ve müzik direktörü Beyhan Aytekin, reklam jingleları konusundaki değişimi vurguladı:

“Eski reklam jingleları yerini coverlara ya da kısa melodilere bıraktı. Bu da reklamların kolay unutulmasına sebep oldu. Hepimiz çocukluğumuza dair reklam jinglelarını hatırlıyorken bugün çekilen reklamlarınkini kısa sürede unutuyoruz.”

Yapımcı Murat Aytekin ise konuşmasında televizyon ve dijital platformlar arasındaki geçişe değindi:

“Televizyon ve internet arasındaki geçiş süreci devam ediyor. Bu da hem üretime hem de bütçelere yansıyor. Televizyon reklamlarına ayrılan bütçe yüksekken internet reklamlarına ayrılan bütçe düşük ancak bu geçiş sürecinde internet reklamı bütçesiyle televizyon reklamı kalitesinde iş çıkarmaya çalıştığımız oluyor.”

Etkinlik sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker tarafından Beyhan Aytekin ve Murat Aytekin’e plaketleri takdim edildi.

Vizyondaki Yıldızlar etkinlik serisi 23 Aralık Perşembe günü Doç. Dr. Cengis ASİLTÜRK’ün katılımıyla gerçekleşecek söyleşiyle devam edecek. Etkinlikler, üniversitemiz öğrencilerine ve üniversite dışından da etkinliğe katılmak isteyen tüm katılımcılara açıktır.