Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencisi Melek Çetinkaya, Altın Portakal Sinema Okulu’nda Eğitim Almaya Hak Kazandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Melek Çetinkaya, 46 şehirden 454 başvurunun yapıldığı Altın Portakal Sinema Okulu’na seçilen 250 kişi arasında yer aldı.


Bu yıl üçüncü kez Altın Portakal Sinema Okulu’na ev sahipliği yapan Antalya Film Festivali, Türkiye’deki üniversitelerin sinema, televizyon, iletişim, medya alanlarında eğitim alan öğrencilere, bir hafta boyunca uzman isimlerden eğitim almalarını sağlıyor. Pandemi koşulları sebebiyle çevrimiçi şekilde yürütülen eğitimlerde, senaryo danışmanı, akademisyen, yönetmen, sinema yazarı, yapımcı gibi mesleklerden önemli isimler yer alıyor. Eğitimlere ek olarak çok sayıda söyleşi de düzenlenen festivalde eğitimlere katılan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Melek Çetinkaya, başvuru süreci ve eğitimlere dair görüşlerini bildirdi:

“Altın Portakal sinema okulunu hocamdan ilk öğrendiğimde çok heyecanlanmış, hemen başvurmak istemiştim. Daha sonrasında onlarca kişi arasından şansımın olmayabileceğini düşündüm yine de hayallerimi, okulun bana ve benim okula neler katabileceğimi anlatarak başvurumu tamamladım. Heyecanlı bir bekleyişin sonunda onlarca kişi arasından okula kabul edildiğimi öğrendim. Pandemi nedeniyle online olan dersler toplamda altı gün sürdü. Reha Erdem, Gülengül Altıntaş ve Aslı Özgen gibi önemli isimlerden ders almak benim için büyük bir avantajdı. Bizlere tecrübelerini aktarıp ders bitimlerinde sorularımızı yanıtladılar. Sinemanın farklı yönlerini görmemi aynı zamanda farklı bir pencereden de bakabilmemi sağladıkları için çok minnettarım. Dersler sadece altı gün sürdü ama edindiğim bilgi ve tecrübeler uzun yıllar bana yol gösterecek.”

Geçtiğimiz günlerde TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Podcast kategorisinde, Tuğçe Çeşmeci ve Sema Arslan ile beraber yarattıkları ve sundukları “Kadının Portresi” adlı podcast yayını ile birincilik ödülünün de sahibi olan öğrencimiz Melek Çetinkaya’yı eğitim hayatında süreklilik kazandırdığı başarıları nedeniyle tebrik ederiz.