Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencilerinden Kısa Korku Filmi Yarışması'nda Birincilik!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, yönetmenliğini Mustafa Çağatay Türkmen’in gerçekleştirdiği bir dakikalık kısa korku filmleri Dış Kapı ile Türk Amerikan Derneği’nin (TAA) düzenlediği Kısa Korku Filmi Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandılar.




Bir gece, kapının çalınmasıyla uyanan ve sonrasında korku dolu anlar yaşayan genç bir kadının hikayesini anlatan film, bir dakikada yaratmış olduğu korku atmosferiyle ödülün sahibi oldu. Senaryosunu, filmin yönetmenliğini de üstlenen Mustafa Çağatay Türkmen’in yazdığı Dış Kapı filminde, Hamide Yüksel ve Anıl Yüksel rol aldı. Görüntü yönetimi ve kurguyu Muhammet Emir Akarslan ve Onur Karakuş, sanat yönetimini Beyzanur Yüksel’in üstlendiği film setinde, Mert Hakan ışık şefi, Şevval Çelen makyöz, Ahmet Serkan Aldüz set amiri olarak yer aldı.

Filmin hazırlık, yapım ve yarışmaya gönderme süreçlerine dair senarist-yönetmen Mustafa Çağatay Türkmen aşağıdaki sözlere yer verdi:

“Pandemi sürecinde filmde görev alan bütün arkadaşlarımla bugünlerin hayalini kurduk. Bir araya geldiğimiz günden beri yapacağımız projeler üstünde çalıştık. Yarışma haberini aldıktan hemen sonra ekip olarak harekete geçtik. Çok kısa bir zamanda ön çalışmalarını ve çekim senaryosunu bitirdikten sonra çekimlere başladık. Süreç bizim için çok keyifli geçti. Ekipte görev alan herkes yüksek tempoyla çalışarak her şeyini ortaya koydular. Çekimler bittikten sonra görsel efektler ve ses efektleri üzerinde çalışmaya başladık. Filmin kurgusu tamamen bittikten sonra yarışmaya gönderdik. Bizim için çok heyecanlı bir bekleyiş oldu. Birincilik haberini aldıktan sonra ekip olarak ilk projeden böyle bir başarıya imza atmak bizi çok mutlu etti ve gelecek projelerimiz için motive kaynağımız oldu. Bu süreçte bize yardımcı olan okulumuz ve hocalarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.”