Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 'Gel Gözüm Gör İstanbul’u' Fotoğraf ve Video Projesi Hazırlıkları Sürüyor


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” fotoğraf ve video projesi için çalışmalar başladı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü tarafından yürütülecek olan “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” fotoğraf ve video projesi, bahar yarıyılı başlangıcında izleyicilerle buluşacak.

GEL GÖZÜM GÖR İSTANBUL’U PROJESİ İLE KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE DESTEK OLUNACAK

“Gel Gözüm Gör İstanbul’u” projesi, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın yürütücülüğünde hazırlıklarını sürdüren bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje kapsamında, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin çekecekleri İstanbul temalı fotoğraflar sergilenecek ve çektikleri kısa filmler ve video çalışmaları için film gösterimi düzenlenecektir. Sergilenmeye hak kazanan fotoğraflar, satışa sunularak elde edilen gelirin kız çocuklarının eğitim harcamalarında kullanılması amacıyla, bu alanda çalışmalar yürüten bir vakıfla paylaşılacaktır. Bahar yarıyılı başlangıcında, pandemi koşulları gereğince çevrimiçi platformlarda gerçekleştirilecek sergi ve film gösterimi için çalışmalar sürmektedir.

Proje ile hem İstanbul’un görülmemiş yerlerini açığa çıkartmak, hem öğrencilerin ilgisini ve çalışmalarını bir proje odağında birleştirmek, hem de kız çocuklarının eğitimine katkı sağlayarak önemli bir paylaşım alanı yaratmak amaçlanmaktadır.

Proje sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, projenin ortaya çıkış sürecine ve amacına dair yaptığı açıklamada, bu proje ile ortak bir paylaşım alanı yaratılacağından, her şeyin çevrimiçi koşullarda ve uzaktan bir şekilde yürütüldüğü bu dönemde, sevginin gözlerle paylaşılacağından söz ediyor:

“Görüntü dili, fotoğraf dili evrenseldir. Bilgisayarda iletişim kurulan bu dönemde, hayallerimizi anlatmanın bir yolu olduğunu düşünüyorum. Gel Gözüm Gör İstanbul’u projesi ile İstanbul’un gitmek istediğimiz ama göremediğimiz mekanlarını görmek, gözlerimizle sevgiyi paylaşmak mümkün olacaktır.

Bu çalışma, sürekli olarak genişleyen televizyon ve video dünyasında çalışmak için eğitim gören, çalışmaya başlayan ya da çalışacağını umut eden tüm öğrencilerimizin katkılarıyla gerçekleşecektir. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak şekillenen “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” projesi, özellikle kız çocuklarının eğitimine katkı vermesi amacıyla yola çıkmıştır.
Katkıda bulunan tüm öğrencilerimize, hocalarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Projeye Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri ile yola çıkılmış olsa da, proje, bu alana ilgi duyan ve projeye katılmak isteyen tüm İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerine açıktır.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bir diğer İstanbul’u merkeze alan projesi “Bizce İstanbul” projesinde olduğu gibi, “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” projesi de farklı disiplinlerden öğrencileri aynı projede buluşturdukça renklenecek ve çeşitlenecektir.

 “Gel Gözüm Gör İstanbul’u” projesine dair soru ve önerileriniz için proje asistanları, Arş. Gör. Eda Çekemci ve Arş. Gör. Okan Kırbacı ile iletişime geçebilirsiniz: ecekemci@gelisim.edu.tr & okirbaci@gelisim.edu.tr
 

Hazırlayan: Arş. Gör. Eda Çekemci
Haber Görseli: Arş. Gör. Gökçe Uzgören