Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Radyo Televizyon ve Sinema








 Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, Prof. Dr. Erol Yıldır’ın Hayatını ve Sanatsal Çalışmalarını Anlattığı Belgeselinin Çekimlerine Başladı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, Grafik Tasarımı Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Erol Yıldır’ın hayatını ve sanatsal çalışmalarını ele aldığı belgeselinin birinci bölümünün çekimlerini gerçekleştirdi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, Grafik Tasarımı Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Erol Yıldır’ın hayatını ve sanatsal çalışmalarını ele aldığı belgeselinin birinci bölümünün çekimlerini gerçekleştirdi. Üniversitenin stüdyosunda gerçekleştirilen, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin de katıldığı çekimde, bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker de yer aldı.

Kamera arkasında Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar ile beraber Radyo Televizyon ve Sinema bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin yer aldığı çekimde, Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Prof. Dr. Erol Yıldır’a sanatsal çalışmaları ile ilgili sorular yöneltti. Prof. Dr. Erol Yıldır’ın hayatı ve sanatsal çalışmalarına yönelik sohbetin yanı sıra, Yıldır’ın yazdığı ve editörlüğünü üstlendiği kitaplar üzerinde duruldu.

Prof. Dr. Erol Yıldır’ın “Erol Yıldır’ın Atları” sergisinden etkilenerek, Yıldır’ın sanatsal çalışmalarına dair belgesel çekmeye karar veren Ongar, üç bölüm şeklinde gerçekleştireceği orta metraj belgeselin birinci bölümünde Yıldır’la gerçekleştirilen röportaj çekimlerine, ikinci bölümünde Çeçen kültürüne, üçüncü bölümünde ise Çeçen gelenek göreneklerine ve düğünlerine değineceğini ifade etti.

Öğrencileriyle beraber “Erol Yıldır’ın Atları” sergisini de gezip çekimler gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, çekimleri süren belgesel için öğrencilerle beraber çalışmanın kendisine mutluluk verdiğini, aynı zamanda bu çalışmanın öğrenciler için de önemli bir deneyim olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Erol Yıldır’ın akademik ve sanatsal yolculuğu ile resimlerine değinecek belgeselin önemli bir kısmında Çeçen kültürüne de yer verecek olan Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, hem bu alanda çalışmalar yapmış ve yapmaya devam eden sanatçıların hem de özgünlüğünü koruyan kültürlerin daha çok kişilerce tanınması ve bilinmesinin önemini vurguladı.