Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İletişim ve Tasarımı








 Dr. Öğr. Üyesi Melis Boyacı Virtual International Art Exhibition'da


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melis BOYACI Meksika’da Mae Movimiento de Arte Emergente’nin düzenlediği Virtual International Art Exhibition’a katılım sağladı.


Meksika’da bulunan MAE Movimiento de Arte Emergente’nin Aralık ayında düzenlediği Uluslararası Sanal Sanat Sergisi’ne İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF)  İletişim ve Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Melis Boyacı bir resmi ile katılmıştır. Fransa’dan İspanya’ya, Kolombiya’dan Kuzey Kore’ye kadar farklı birçok ülkeden sanatçının bulunduğu sergiye Türkiye’den 13 sanatçı katılmıştır. 


Melis Boyacı sergide bulunan resmi için şu ifadeleri paylaşmıştır: 

“Resmi hamile olan bir arkadaşımın hamileliği boyunca yaşadığı ve beni etkileyen ruh karmaşasından etkilenip yaptım. Resim iki karşıt duygu arasında gidip gelir. Biri endişe ve bu endişenin yarattığı gerginlik ve huzursuzluk; diğeri ise umut ve bu umudun beslediği heyecan. Resim arkadaşımla yaşadığım süreçten çıksa da aslında her kadının hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren başlayan bu iki zıt duygu arasında gidip gelmektedir. Her kadın içinde bir can taşıdığını öğrendiği andan itibaren aşırı duygusal bir süreç içinde duyguları sürekli endişe ve sevinç arasında gidip gelir. Bu iki ruh hali arasında gidip gelmenin nedeni içinde gelişen cana karşı duyduğun sevgi ve koruma içgüdüsüdür. İçinde büyüyen cana karşı sorumluluktan doğan bu huzursuzluk ve endişe hali içinde bir sürü soruyu barındırır: İyi bir hayat verebilecek mi, eğitimini sağlayabilecek mi, iyi bir anne olacak mı, iyi bir şekilde yetiştirmek için kendisini nasıl geliştirebilir, neler okumalı, iyi bir gelişim için beslenmesini nasıl ayarlamalı, nelere dikkat etmeli vb. bir sürü soru bir girdap gibi aklını meşgul eder. Diğer yandan ise bedeninde bir can taşımanın verdiği sevinç, heyecan aslında içinde geleceğe dair bir can taşımanın verdiği umuttan gelir ki bu kadının kendisine sonsuz bir güç de verir."