Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümlerinin Çevrim İçi Tanıtım Yayınlarında Moderatör Olarak Yer Aldı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resmi Instagram hesabı üzerinden yayınlanan çevrim içi tanıtım yayınlarında moderatör olarak yer almıştır.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük:

  • Dekanlar Anlatıyor: Güzel Sanatlar Fakültesi
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Biz Ne Yapıyoruz?”
  • Grafik Tasarımı Bölümü Özel Yetenek Sınavı Süreci
  • Radyo Televizyon ve Sinemanın Geleceği ve İş Olanakları
  • İletişim ve Tasarımında Yükselen Trendler
başlıklı çevrimiçi tanıtım yayınlarında moderatör olarak yer almıştır. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) resmi Instagram hesabı üzerinden canlı yayın olarak sunulan tanıtım söyleşilerinde fakültemizin öğretim elemanları bölümlerimiz hakkında merak edilen soruları yanıtlamıştır.

  • “Dekanlar Anlatıyor: Güzel Sanatlar Fakültesi” başlıklı yayına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan konuk olmuştur. Yayında, fakültemizin diğer üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinden farkı, öğrencilere sağlanan avantajlar, fakültenin fiziki şartları, akademik kadroda yer alan öğretim elemanlarının sektör tecrübeleri, AQAS kurumundan alınan akreditasyon, staj olanakları, Erasmus+ gibi değişim programları konusunda sunulan fırsatlar, burs olanakları, yüksek lisans programları gibi konular üzerinde durularak aday öğrencilere fakültemizi tanıtacak temel bilgiler verilmiştir.
  • “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde ‘Biz Ne Yapıyoruz?’” başlıklı yayın da yine, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın katılımı ile sürdürülmüştür. Canlı yayına bölümün uygulamalı derslerinin yürütüldüğü mutfaktan bağlanan Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün sektör deneyimine sahip olan, sektör ile ilişkisini koparmayan öğretim elemanlarının bulunması ve sanatçı bakış açısının benimsetilmesi nedeniyle diğer üniversitelerden ayrıldığını belirtmiştir.
  • “Grafik Tasarımı Bölümü Özel Yetenek Sınavı Süreci” başlıklı yayın, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük’ün “Bize biraz grafik tasarımından, bu bölümü okuduktan sonra öğrencilerimizin iş olanaklarından bahsedebilir misiniz?” sorusu ile başlamıştır. Bu soruya Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer:
 “Şu an teknoloji olarak da çok daha fazla gelişen bir meslek dalı Grafik Tasarımı. Günümüzde de çok geniş kapsamlı iş olanakları var. Yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz şeyler, kullandığımız araçlar, tüm sanat dallarında grafik tasarım işlerini görmemiz mümkün. Tüm tasarım süreçlerinde bir grafik tasarımcının kuralları ile işler üretiliyor.” şeklinde cevap vermiştir.
 
Ardından Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer, Grafik Tasarımı Bölümü özel yetenek sınavı hakkında bilgi vererek bu bölümde okumayı hedefleyen aday öğrencilerin akıllarındaki olası soruları yanıtlamıştır.
 
  • “Radyo Televizyon ve Sinemanın Geleceği ve İş Olanakları” başlıklı yayında, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, öğrencilerin Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde öğrenim gördükleri süre boyunca neler ile karşılaşacaklarından ve bölümde nasıl bir eğitim verildiğinden bahsetmiştir. Ardından günümüzde iletişim çağında bulunmamız nedeniyle iletişim araçlarını tanımanın ve bilmenin önemine değinmiştir.
Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük’ün “Bölümün akreditasyon almasının öğrencilerimiz açısından avantajları nelerdir, biraz da buna değinebilir misiniz?” sorusu ile devam eden yayında, AQAS tarafından verilen akreditasyonun evrensel kalite ölçütleri ile değerlendirilen bölümlerin dünya standartlarına erişmiş olduğunun onaylanması anlamına geldiği vurgulanmıştır. 
  • “İletişim Tasarımında Yükselen Trendler” başlıklı yayın, İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Çağlayan Hergül’ün kendini tanıtması ile başlamış ve kendisi bölümü “Günümüz teknolojisine uygun bir şekilde kendini tasarlayan ve ders içeriği bu şekilde oluşturulan, yaratıcı ve interaktif tasarımlar üreten bir bölüm” olarak tanımlamıştır.
 Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük’ün bu bölümü okumak isteyen öğrenci adayları için “Neden İstanbul Gelişim Üniversitesi? Diğer üniversitelerden farkımız nedir?” sorusuna ise Dr. Öğr. Üyesi Çağlayan Hergül:

“Öncelikle genç ve dinamik bir üniversite. Bölüm ve fakültemiz de aynı şekilde genç ve dinamik. En önemlisi uluslararası tanınırlığa sahibiz ve öğrencilere uluslararası imkân sağlıyoruz. Times Higer Education’da dünyada en kaliteli eğitim veren 100 üniversite arasından 96. sırada; Türkiye’de ise 1. sıradayız. Bu açıdan bakıldığında çok cazip bir üniversite. Hızlı ve basamakları doğru bir şekilde çıkan bir üniversiteyiz.” şeklinde cevap vermiştir.
 
Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük’e tüm yayınları modere ederek fakültemiz bölümleri hakkındaki merak edilenleri öğrenme fırsatı sunduğu için teşekkür ederiz.

İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) çevrim içi tanıtım yayınlarının İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümlerinde okumayı amaçlayan aday öğrenciler için bilgilendirici ve yararlı olacağını umuyor, tüm adayları Gelişim Ailesi’ne bekliyoruz.