Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı








 Doç. Dr. Selçuk Demirci’nin Katılımı ile “Ezber Bozan Tasarım Yarışması”na Yönelik Söyleşi Gerçekleştirildi


İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri için Doç. Dr. Selçuk Demirci’nin katılımı ile “Ezber Bozan Tasarım Yarışması”na yönelik söyleşi gerçekleştirilmiştir.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri için 25 Şubat 2022 tarihinde, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demirci’nin katılımı ile “Ezber Bozan Tasarım Yarışması”na yönelik söyleşi gerçekleştirilmiştir.

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlenen II. Ezber Bozan Tasarım Yarışması’na yönelik Google Meet üzerinden gerçekleştirilen söyleşide, ilk olarak İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük, Doç. Dr. Selçuk Demirci’yi tanıtmıştır. Ardından, Doç. Dr. Selçuk Demirci tarafından yarışmaya yönelik hazırlanan sunum üzerinden öğrencilere yarışmanın detayları hakkında bilgi verilmiştir.

Bu yıl “Smart Furniture” teması ile düzenlenen II. Ezber Bozan Tasarım Yarışması, kullanıcı sorun ve ihtiyaçlarına çözüm önerileri sunan, kullanıcının amacı doğrultusunda yaşamını ve çalışmasını kolaylaştıran, mevcut alanı optimum düzeyde kullanarak; “oturma, dinlenme, çalışma ve depolama” fonksiyonlardan en az birini karşılayan, sürdürülebilir ve ihracat potansiyeli yüksek akıllı mobilyaların tasarlanmasını amaçlamaktadır.

Yarışmanın öğrenci kategorisi, üniversitelerin Mimarlık, Mühendislik, Sanat ve Tasarım, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültelerinin lisans bölümleri, tasarım ve/veya mobilya ile ilgili lisans ya da ön lisans bölümü/programı öğrencilerine açıktır. Öğrenciler yarışmaya ekip olarak katılım gerçekleştirebilir. Bir ekip en fazla 3 kişiden oluşabilir. Öğrenci kategorisinde ekip olarak katılacak her bir yarışmacının lisans eğitimine devam ediyor olması gerekmektedir. Öğrenci kategorisinden başvuru yapacak adayların başvuru tarihi itibarı ile öğrenci olması gerekmektedir. Öğrenci kategorisi katılımında yaş sınırı bulunmamaktadır.

YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışma Duyurusu: 06.12.2021
Başvuru Tarihleri: 06.12.2021 – 10.07.2022
Proje Son Teslim Tarihi: 10.07.2022
Ön Eleme Sonuçlarının Açıklanması: 01.08.2022

NAKDİ ÖDÜLLER
Öğrenci
Birinci: 20.000 TL
İkinci: 15.000 TL
Üçüncü: 10.000 TL
EİB Özel Ödülü (5 Adet): 5.000 TL

Söyleşi soru-cevap seansı ile sona ermiştir. Öğrencilerimizin üniversite-sektör işbirliğini geliştirecek bu tür yarışmalara katılmasında motivasyon sağladığı için Sayın Doç. Dr. Selçuk Demirci’ye teşekkür ederiz.

Yarışma hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.