Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

İç Mimarlık








 İç Mimarlık Söyleşilerinin Onuncusu Öğr. Gör. Dr. Özlem Yeşildal, Umut Pınar ve Kaan Uludağ’ın Katılımıyla Gerçekleşti


İç Mimarlık Söyleşileri #10”, 19 Nisan 2022 tarihinde saat 13.00 ‘da İstanbul Gelişim Üniversitesi K Blok, Firnas Oditoryumunda, Öğr. Gör. Dr. Özlem Yeşildal, Umut Pınar ve Kaan Uludağ’ın katılımıyla gerçekleşti.


İç Mimarlık Söyleşileri#10, 19 Nisan 2022 tarihinde saat 13.00 ‘da İstanbul Gelişim Üniversitesi K Blok, Firnas Oditoryumunda gerçekleştirildi. Üç oturum olarak gerçekleşen etkinliğin ilk bölümünde, İstanbul Gelişim Üniversitesi, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri Öğr. Gör. Dr. Özlem Yeşildal, yapı malzemelerinde piyasa gözetim ve denetimi üzerine konuştu. İkinci oturumda, Kalekim Yönetim Sistemleri Yöneticisi Umut Pınar, Kalekim’de yönetim uygulamaları üzerine sunuşunu gerçekleştirirken, son oturum ise Kalekim Yurtiçi Piyasaları Pazarlama Yöneticisi Kaan Uludağ’ın “Kalekim’den Yenilik Örnekleri: Bi’boya ve Visuelle” hakkındaki sunuşu ile sonlandı. Söyleşiye, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğretim üyeleri ve bölüm öğrencileri katılım gösterdi.

Söyleşinin açılışını İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Tr & İng), İç Mimarlık Bölümleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük gerçekleştirdi. Kendisi söyleşilerin içeriği ve devamlılığının öneminden bahsederken, etkinliğin kısaca içeriğinden bahsettikten sonra sözü oturumları gerçekleştirmek üzere konuklara bıraktı.

İlk oturumun konuşmacısı, Öğr. Gör. Dr. Özlem Yeşildal, yapı malzemelerinde piyasa gözetim ve denetimi konulu sunuşunda, yapı gözetim ve denetim konusunun tanımına ve ülkemizdeki yerine değindi. Yapı malzemelerinde gözetim ve denetimde hatalı/güvensiz olduğu tespit edilen ürünün, piyasadan toplatılması ve inşaata sokulmaması konusunda bilgi veren Yeşildal, ardından bu gözetim ve denetim mekanizmasının üreticiden piyasaya sürülen ürüne kadar nasıl işlediğini şemalarla, örneklerle, detaylı biçimde açıkladı.
Söyleşinin ikinci oturumunda ise, Kalekim Yönetim Sistemleri Yöneticisi Sn. Umut Pınar, firmanın tarihçesi, çalışan ve müşteri skalası, misyon ve mizyonu hakkında kısa bilgilendirmelerden sonra, uygulanan yönetim sistemleri ve amaçları hakkında bilgi verdi.  Müşteri odaklı olmak, imaj-itibar sağlamak, paydaşlarla ilişkileri geliştirmek ve çalışanların katılımını sağlamak gibi çeşitli amaçları olan sistemin, şirketin vizyon ve stratejileri ile doğrudan ilişkili olduğunun altını çizdi. Müşteri geri dönüşlerinin önemine vurgu yapan Pınar, sistemin kendi içerisinde çeşitli basamaklarla, koordineli olarak işlediğini belirtirken, şirketin proje yönetim sürecinin veriminin, ödüllerle desteklendiğinin de altını çizdi. İkinci oturum, soru cevap kısmı ile sonlandırıldı.

Söyleşinin son oturumunda ise, Kalekim Yurtiçi Piyasaları Pazarlama Yöneticisi Kaan Uludağ sunumunu gerçekleştirdi. Kalekim Firması’nin alt oluşumları olan Bi’Boya, Bi’Usta ve Visuelle üzerinden ilerleyen sunumda, Uludağ, amaca yönelik pazarlama stratejisi oluşturmanın önemini, firmanın boya satış stratejisinin nasıl kullanıcı odaklı şekillendiğinden örneklerle açıkladı. Ardından uygulamaları, ürünleri kısaca tanıtan Uludağ, firmanın bu stratejilerden elde ettiği başarı oranlarına da değinerek sunumunu tamamladı. Soru ve cevap kısmının ardından söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük’ün konuklara katkıları için teşekkürlerini sunup, plaketlerini takdim etmesi ile sonlandı.


etkinlik2
etkinlik1