Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Grafik Tasarımı








 Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel "Arnica Art Land" Sanat Çalıştayı’na Katıldı!


23-30 Ağustos tarih aralığında ilki düzenlenen ve küratörlüğünü Denizhan Özer'in yaptığı "Arnica Art Land", Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in de yer aldığı 34 sanatçıyı Mersin'in Borcak Yaylası'nda bir araya getirdi. Sanatçılar tuval yüzeylerine özgün üsluplarını yansıtırken sanatın birleştirici gücüne ve doğaya atıfta bulunan eserler üretti.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel "Arnica Art Land" Sanat Çalıştayı’na katıldı. Bu yıl ilki düzenlenen ve küratörlüğünü Denizhan Özer'in yaptığı "Arnica Art Land" 34 sanatçıyı ağırladı. “Arnica Art Land” birbirinden kıymetli sanatçıları Mersin'in Borcak Yaylası'nda bir araya getirdi. Denizhan Özer'in küratörlüğünde buluşan sanatçılar tuval yüzeylerine özgün üsluplarını yansıtırken sanatın birleştirici gücüne ve doğaya atıfta bulunan eserler üretmeye başladı. Sonraki yıllarda ses getireceği düşünülen pek çok etkinliğin öncüsü olan Arnica Art Land, 23-30 Ağustos 2022 tarih aralığında gerçekleştirildi.

Usta ressamları ve genç ressamları, yaklaşık 30 dönümlük bir arazide, 800 metre rakımda bulunan Borcak Yaylası’nda bir araya getiren "Arnica Art Land" Sanat Çalıştayı eserlerin üretilebilmesi için ressamlara eşsiz bir atmosfer sunuyor. Ormanın tamamen içinde bulunan çalıştay mekânının ise Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer’in babasına ait olduğu biliniyor. Kuratör Denizhan Özer mekânı, bu alanın sanatçıları heyecanlandıracağını ve üretmek için motive edeceğini düşündükleri için seçtiklerini belirtti.

Sanatçıların tüm ihtiyaçlarının Arnica tarafından karşılandığı “Arnica Art Land" Sanat Çalıştayı’nın, her sene Temmuz, Ağustos aylarında tekrarlanması planlanıyor. Kuratör Denizhan Özer, bu sene 34 sanatçının ağırlandığı çalıştayda gelecek yıl 100-120 sanatçının ağırlanmasının planlandığını belirtti. Yıllar boyunca devam edecek, sürdürülebilir bir proje olarak başlatılan "Arnica Art Land" Sanat Çalıştayı’nda üretilen eserler önce Mersin’de, daha sonra da İstanbul’da sergilenecek. Yıllar boyunca oluşan koleksiyonun içinden seçilen özel seçki eserler ise ileride yapılması planlanan müze projesinde yer alacak. Gelecekte uluslararası boyuta da taşınması planlanan "Arnica Art Land" projesinin, uzun soluklu ve sürdürülebilir bir şekilde topluma ve sanata önemli katkılar sağlayacağı düşünülüyor.

Çalıştaya katılımından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.