Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Arş. Gör. Emel Çirişoğlu 2. Coğrafi İşaretler Zirvesi’ne katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu 2. Coğrafi İşaretler Zirvesi’ne katıldı.

2. ‘si düzenlenen Coğrafi İşaretler Zirvesi bu yıl Gastronometro’da gerçekleştirildi. Birbirinden değerli isimlerin davet edildiği etkinlikte, konuşulan ilk başlık, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe’nin moderatörlüğünde “Coğrafi İşaretlere Bütünleşik Yaklaşım” oldu. İlk oturumdan sonra da “İstanbul’un Coğrafi İşaretleri”,  bir diğer başlık Gökmen Sözen’in moderatörlüğünde “Coğrafi İşaretler Uluslararası ve Yerel Uygulamalar”, Coğrafi İşaretler, Gastronomi Turizmi ve Şeflerin Rolü” gibi konular tartışıldı.

Zirvede Aylin Yazıcıoğlu, Ebru Baybara Demir, Birol Uluşan, Somer Sivrioğlu gibi değerli isimler de konuşmacılar arasındaydı. Katılımcılara etkinliğin temasına özel, coğrafi işaretli ürünlerden oluşan özel menü ikramı yapıldı.