Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 GastroArt "Şile 7. Geleneksel Tohum ve Yerel Ürünler" şenliğinde


GastroArt Kulübü öğrencileri ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları GastroArt "Şile 7. Geleneksel Tohum ve Yerel Ürünler" şenliğine katıldı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) GastroArt Kulübü öğrencileri ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Elif Zeynep Özer 7. Geleneksel Şile Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği’ne katılım sağladı.

Şile Yeryüzü pazarında gerçekleşen etkinlikte, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri Kahramanmaraş usulü şeker pancarlı tarhana çorbası ve reyhan şerbeti yaparak ziyaretçilere ikram ettiler.

Geleneksel Şile Tohum ve Yerel Ürünler şenliğinin en önemli özelliği yerel tohumları koruma, çoğaltma ve toplumda farkındalık yaratma konusunda öncü olmasıdır. Şenlik boyunca ziyaretçiler geleneksel yöntemle hazırlanmış birçok tadı deneyimleme imkânına sahip oldular, birbirinden farklı ve her yaşa hitap eden atölyelerle de keyifli anlar yaşadılar. Ayrıca mevsimin taze ürünlerini de satın alma şansına sahip oldular.

GastroArt Kulübü öğrencileri tarafından yöresine uygun olarak pişirilen tarhana çorbası ve hazırlanan reyhan şerbeti de ziyaretçiler tarafından oldukça beğenildi.
 

 Galeri