Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Figürist Şef Şule Küçük Yılmaz İle Minik Sürprizli Söyleşi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü GastroArt Kulübünün organizasyonu ile Figürist Şef Şule Küçük Yılmaz ile Gastroart Kulübü Instagram hesabı üzerinden şeker hamuru ve pasta figüristliği hakkında minik sürprizli bir söyleşi gerçekleşmiştir. Söyleşide interaktif bir de figür eğitimi verilmiştir.


GastroArt Ailesinin bu ay ağırladığı isimlerden biri olan Şule Küçük Yılmaz  sektör ve meslek hakkında önerilerde bulundu. GastroArt üyelerinin sorularını yanıtlayan Figürist Yılmaz, azmedenin her şeyi başarabileceğini vurguladı. İlk başladığı zamanlar  “Le Big Boss” lakaplı çizgi film figüristi Guillermo Forchino’dan ve Amerika’da düzenlenen “Cake Wars” adlı yarışmadan esinlendiğini söyleyen figürist Yılmaz, o zamanlar henüz Türkiye’de pasta figüristliğinin yaygın olmadığından bahsetti ve şu sözleri ifade etti:

“Bu süreçte tabii ki de zorlandım, benzetemediğim figürler de oldu ama hiçbir zaman ben bu işi yapamam demedim. Çünkü çok seviyordum ve yapacaktım.” diyerek bu mesleği yapmak isteyenlere cesaret verdi.

Şule Küçük Yılmaz Kimdir?

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olan Şule Küçük Yılmaz, 8 yıl özel bir firmada kendi mesleğini yaptı.  Küçük Yılmaz, 2 çocuk dünyaya getirdikten sonra işinden istifa etti. Küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu resim sanatıyla ilgilenen Küçük Yılmaz, daha sonra şeker hamurundan pasta tasarımları yapmaya başladı.

 

Yurtdışından Altın Madalya!

Şule Küçük Yılmaz milli takımla birlikte Lüksemburg’da 4 yılda bir düzenlenen Aşçılar Dünya Kupasına katıldı ve Küçük Yılmaz’ın tasarımları dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Yurtdışındaki yarışmalara katılabileceğini öğrendiği anda “Ben de gitmeliyim!” diyerek bu maceraya atılan Şule Küçük Yılmaz, çok ciddi hazırlandığını ve ülkemizi temsil edip madalyayı Türkiye’ye kazandırmak için çalıştığını söyledi. Hiçbir zaman baştan savma bir iş yapmadığını ve şartları zorlayarak en iyisini yapmaya çalıştığına değindi. Yılmaz, eğitim almadan 3 boyutlu çalışmalar yapmaya başladığını ve tüm zorluklara rağmen kendini geliştirerek bu noktalara geldiğini söyledi.

şeker hamuru

Bazı Pastaların Tamamlanması 2 Ay Sürüyor!
           
Şule Küçük Yılmaz çalışmalarının yapım sürelerine ilişkin şu sözleri ifade etti:
“Tasarımın zorluğuna göre yapım süresi değişiyor. Bir günde bitirdiğim figürler de oluyor 2 ay süren veya 2 saate bitirdiğim basit figürler de oluyor.”

Online Workshop ve Çekiliş!
 
Şef Küçük Yılmaz söyleşi sonunda izleyenlere workshop düzenledi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi ve GastroArt Kulübü danışmanı Elif Zeynep ÖZER ile birlikte harika bir workshop gerçekleştirildi. Yetenekli figürist, yalnızca birkaç saat içerisinde dekorlarıyla birlikte bir çizgi film karakteri olan Olaf karakterini izleyicilere de anlatarak bitirdi. Ayrıca bu workshopu izleyerek Olaf karakterini yapan ve hikâyesinde @gastroartigu ve @sekereller_sulekucukyilmaz etiketleriyle paylaşanlar arasından 3 kişiye “Online Deniz Kızı Ariel Eğitimi” hediye edilmiştir.

Sizler de bu keyifli workshopu izlemek isterseniz @gastroartigu sayfasından izleyebilirsiniz.
 
Olaf karakterini siz de yapmak isterseniz gerekli malzeme listesi:
Alt gövde: 50gr beyaz renk şeker hamuru
Üst gövde: 15 gr Beyaz renk şeker hamuru
Olaf kafa:  45 gr beyaz renk şeker hamuru
Yılbaşı Ağacı: 100gr yeşil renk şeker hamuru
Hediye kutusu: 30 gr yeşil renk şeker hamuru
Hediye paketi kurdela:18gr kırmızı renk şeker hamuru


 Galeri