Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın Danışmanı Olduğu AB Çerçeve Programında Yer Alan Bilimsel Araştırma Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu!
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın danışmanı olduğu “IPSUS - Climate smart food innovation using plant and seaweed proteins from upcycled sources- Geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edilen ve bitki ve deniz yosunu proteinlerini kullanan iklim dostu yenilikçi gıdalar ” başlıklı proje teklifi AB Çerçeve programı bilimsel araştırma projeleri SUSFOOD2-FOSC 2021 kapsamında desteklenmeye uygun bulunmuştur.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan yardımcısı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın AB Çerçeve programı bilimsel araştırma projeleri SUSFOOD2-FOSC 2021 kapsamında, danışmanı olduğu "IPSUS - Climate smart food innovation using plant and seaweed proteins from upcycled sources- Geri dönüştürülmüş kaynaklardan elde edilen ve bitki ve deniz yosunu proteinlerini kullanan iklim dostu yenilikçi gıdalar" başlıklı proje teklifi desteklenmeye uygun bulunmuştur.
Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan proje hakkında şunları söyledi:
“AB tarafından 2020- 2021 yıllarında Ufuk 2020 Programı kapsamında desteklenen Era-Net Cofund projeleri olan FOSC (Food Systems and Climate) ve SUSFOOD2 (Sustainable Food production and consumption) tarafından birlikte ortak bir çağrı olarak planlandı. Gelecekteki gıda sistemlerini daha sürdürülebilir hale getirmek için iklim değişikliği, sistem şokları ve sınırlı doğal kaynaklara karşı çözümler bulunması bu çağrının temel amacını oluşturmaktadır. Çağrı kapsamında desteklenecek araştırma projesinin, sürdürülebilir gıda sistemlerinin oluşturulmasında kaynakları verimli kullanan, iklim etkilerine dirençli ve yenilikçi çözümler sunan projeler olması beklenmekteydi. Desteklenecek projelerin çok disiplinli bir gıda sistemiyle bütünleşik ve farklı paydaşları bir araya getiren bir yapıda olması beklenmişti. Bu çağrıya sunulan araştırma projesi tüm kriterleri başarılı şeklide sağlayarak desteklenmeyi hak etti. Proje konsorsiyumunda Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Fas ve Romanya’dan üniversiteler bulunmakta. Ayrıca Kaanlar Gıda A.Ş asosiye partner olarak projede yer almaktadır. Proje 3 yıl sürecek olup toplam bütçesi 1.5 milyon Euro’dur.”
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 8 Mayıs 2024 tarihinde, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde liseli öğrencilere özel bir tanıtım etkinliği düzenliyor. Sanat ve tasarım dünyasına adım atmak ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Eda Türkay, 23.sü düzenlenen Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği Kusur kısa film projesi, 3. Kısadan ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Ecenur Kut tarafından yürütülen önemli bir araştırma projesi kapsamında, “Çok ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Öğrenci Dekanlığı’nın düzenlediği Sanatsal Gelişim ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Kusur ile Londra Brunel Üniversitesi’nde ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İng.) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol’a, öğrenciler ve öğretim ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lale’nin “Seri Üretim” ve “Kesişme” adlı iki fotoğraf çalışması 15 Nisan ...