Doç. Dr. Murat Doğan ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in Makalesi Yayımlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan ile Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in birlikte yazmış oldukları makale yayımlandı.
Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin ile Doç. Dr. Murat Doğan'ın birlikte yazmış oldukları “Esnaf Lokantalarında Kullanılan Kesme/Doğrama Tahtalarının Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi: İstanbul Örneği” isimli makale İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi’nin son sayısında yayımlandı!

Mutfakta en çok kullanılan araçlardan biri de şüphesiz kesme tahtaları. Cam, plastik, polietilen ve ahşap kesme tahtası gibi birçok çeşidi bulunan bu mutfak malzemesinin, özellikle restoranlarda kullanılırken nasıl temizlendiği konusu akıllarda soru işareti bırakıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Doç. Dr. Murat Doğan ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in 20 esnaf lokantası mutfağındaki kesme tahtası üzerinden aldıkları numuneler, şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Murat Doğan, kesme tahtasının temizliği iyi yapılmazsa Salmonella ve Koli bakterilerine sebep olabileceğini belirtti!

Haberin devamı için tıklayınız.

Makaleye erişim için tıklayınız.