Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in Kitap Bölümü Yayımlandı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in kitap bölümü yayımlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in kitap bölümü yayımlandı.
Editörlüğünü Doç. Dr. Murat Doğan’ın yaptığı “Gastronomi Mühendisliği” isimli kitabın ilk baskısı geçtiğimiz Eylül ayında yayımlandı. Bir önceki haberde ilgili kitap hakkında detaylı bilgiler yer aldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına farklı bir bakış açısı getirmesi bakımından önemli olan bu kitapta toplamda on beş yazar bulunmaktadır. Kitabın tamamı on üç bölümden oluşmakta ve bu bölümlerden bir tanesi de Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e aittir. Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’e ait bölüm “Vücudumuzdaki Moleküller ve Besinler: Beslenme” başlığı ile kitapta yer aldı.
Kaleme aldığı kitap bölümünde önce beslenme kavramını irdeleyen Çetin, besin öğeleri ve besinlerin fonksiyonlarından bahsederek bir temel atmıştır. Ardından besin ögeleri, besinlerin fonksiyonları, besin grupları, besin piramidi ve fonksiyonel gıdalar gibi konu başlıklarına yer veren Çetin, bölümü daha detaylı olarak açıklamıştır. Beslenme kavramını alt başlıklarıyla detaylıca inceleyen Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin, bölümün son kısmında ise beslenme ile ilgili olarak; “Gıdalara dair gıda güvenliği nedir ve nasıl sağlanır?”, “Gıda alerjisi ve intoleransı nedir?”, “Önlemek için neler yapılabilir?”, “Dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?” ve “Gıdalarda alerjen bildirimi ve etiketleme nasıl yapılır?” gibi son derece önemli konulara da değinerek bilgiler aktarmıştır.
Bölüm yazarlığı için Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’i tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 8 Mayıs 2024 tarihinde, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde liseli öğrencilere özel bir tanıtım etkinliği düzenliyor. Sanat ve tasarım dünyasına adım atmak ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Eda Türkay, 23.sü düzenlenen Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği Kusur kısa film projesi, 3. Kısadan ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Ecenur Kut tarafından yürütülen önemli bir araştırma projesi kapsamında, “Çok ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Öğrenci Dekanlığı’nın düzenlediği Sanatsal Gelişim ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Kusur ile Londra Brunel Üniversitesi’nde ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İng.) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol’a, öğrenciler ve öğretim ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lale’nin “Seri Üretim” ve “Kesişme” adlı iki fotoğraf çalışması 15 Nisan ...