Radyo Televizyon ve Sinema

Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu Film Gösterimine Yoğun İlgi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği film gösterimi etkinliğinde Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu filmi gösterildi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2023-2024 bahar yarıyılında, “Kısa ve…”, “Çarşamba Atölyeleri”, “Ustalar” gibi etkinlik serilerinin yanı sıra film gösterimi etkinliklerini de düzenlemeye devam ediyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği film gösterimi etkinliklerinde bu kez Barış Fert’in 2023 yapımı uzun metraj filmi Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu gösterildi. Gösterimin ardından Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu moderatörlüğünde, yönetmen Barış Fert ve filmin makyaj sanatçısı Hazal Tanrıverdi ile söyleşi gerçekleştirildi.

Dünya prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde yapan, yönetmeni Barış Fert’in ilk kısa filmi Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu, İstanbul’da esrarengiz bir yazılımın peşine düşen Deniz’in hikayesini anlatır.

İGÜ Firnas Oditoryumu’nda gerçekleşen gösterim, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı. Öğrenciler, gösterimin ardından filmin yönetmeni Barış Fert’le ve makyaj sanatçısı Hazal Tanrıverdi ile bire bir konuşma ve sorularını sorma fırsatı buldu. Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu moderatörlüğünde filmin yapım öncesi, yapım ve post-prodüksiyon süreçlerine dair deneyimlerini aktaran yönetmen Barış Fert, akabinde öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın teşekkür konuşması ve Barış Fert’e plaket takdiminin ardından gösterim sona erdi.

Sayın Barış Fert’e ve Hazal Tanrıverdi’ye katılımları için teşekkür ederiz.

Etkinlikler Devam Edecek

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü etkinlikleri dönem boyu devam edecek. Etkinlik duyuruları için Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.