Grafik Tasarımı

Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’dan Yeni Makale

Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’nın “Logo Tasarımında Şablon (Template) Kullanımı: İBBTV Logosu Örneği” adlı yeni araştırma makalesi, Uluslararası JSHSR: Journal of Social & Humanities Sciences Research Dergisi’nde yayınlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’nın “Logo Tasarımında Şablon (Template) Kullanımı: İBBTV Logosu Örneği” adlı yeni araştırma makalesi, JSHSR: Uluslararası Sosyal ve Beşerî Bilimler Araştırma Dergisi’nin dokuzuncu cilt, seksen dokuzuncu sayısında, 30 Kasım 2022 tarihinde yayınlandı.

İBB kurumsal logo kullanımı incelendi

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının farklı bir partiye geçtiğini vurgulayan Çağla, yaşanan bu gelişmenin ardından belediyenin bazı organlarında köklü değişiklikler yaşandığını, bu değişiklikler kapsamında da değişen yönetici ve tasarım ekibiyle birlikte uzun süredir yayın hayatına devam eden İBBTV’nin logosunun da değiştiğini belirtti. Çağla, yapılan yeni logonun grafik tasarım özellikleri itibariyle oldukça fazla eleştiri almış ve üzerine tartışmalar yürütülmüş olduğunun altını çizerek özgün bir çalışma yapılmama ve template, diğer bir ifadeyle şablon kullanılmasının öne çıkan eleştiri noktaları olduğunu kaydetti. Çalışmasında yeni İBBTV logosunun ve eleştiri aldıktan sonra ortaya çıkmış olan revize edilmiş logonun analiz edildiğini söyleyen Çağla, konunun etik ve hukuk çerçevesinde tartışıldığına dikkat çekti.

Makalenin tam metnine bu adresten ulaşılabilir:  https://jshsr.org/SonSayi.Aspx

Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’yı yeni makalesinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.