Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Sinema Kulübü Etkinliği: “Bozkırda Bir Modern” Belgesel Film Gösterimi ve Yönetmeni Kurtuluş Özgen ile Söyleşi

Akademisyen sinemacı Kurtuluş Özgen, Sinema Kulübü öncülüğünde İGÜ'ye konuk oldu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, Sinema Kulübünün E Blok Konferans Salonunda herkesin katılımına açık olarak düzenlediği “Bozkırda Bir Modern” belgesel film gösterimi ve yönetmeni Kurtuluş Özgen ile söyleşi etkinliğine yoğun ilgi gösterdi.

Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Doç. M. Sevtap Aytuğ başta olmak üzere tüm Sinema ve Televizyon Bölümü akademisyenleri düzenlenen etkinlikteki yerlerini aldılar. Ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde büyük katkıları olan İGÜ Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Oya Tong da etkinliğe katıldı.

Belgesel sinema üzerine önemli çalışmaları bulunan akademisyen sinemacı Kurtuluş Özgen, yaklaşık 55 dakika uzunluğundaki yeni projesi “Bozkırda Bir Modern” filminin ilk kez geniş bir kitlenin beğenisine sunulduğunu belirterek, İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin film hakkındaki görüş ve önerilerinin projenin gözden geçirilmesi noktasında önemli olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin beğenisini kazanan film, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk fabrikası olma özelliği taşıyan Sümerbank Bez Fabrikasını odağına almaktadır. 1935 yılında Kayseri’de açılan fabrikanın yapılış aşaması, üretim süreci ve fabrikada bir dönem çalışmış kişiler ile yakınları belgeselin içeriğini oluşturmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapım desteği kazanan filmde arşiv görüntülerinin yanı sıra Kayseri, Moskova şehirlerinden görüntü ve röportajlara yer verilmiştir.

Etkinlik film gösterimi ve filmin yönetmeni Kurtuluş Özgen ile yapılan soru cevap şeklindeki söyleşiyle tamamlandı. Etkinlik sonrasında Sinema Kulübü Başkanı Sinema ve Televizyon Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Tayfun Kurusıkı tarafından Kurtuluş Özgen’e üniversitemize sunmuş olduğu katkılarından ötürü plaket takdimi yapıldı.



Haberler

Tüm Haberler