Radyo Televizyon ve Sinema

Yaratıcı Enerji Sanatla Beslenir!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Yeşilyurt Lions Kulübü’nün davetlisi olarak “Yaratıcı Enerjiyi Kullanabilme Yeteneği ve İletişim” konulu bir söyleşiye katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in Yeşilyurt Lions Kulübü’nün davetlisi olarak katıldığı “Yaratıcı Enerjiyi Kullanabilme Yeteneği ve İletişim” konulu söyleşi, Türk Böbrek Vakfı konferans salonunda gerçekleşti. Söyleşiye, bölge Lions Kulübü başkanları, Türk Böbrek Vakfı yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yoğun ilgi gören söyleşide Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, yaratıcılık temalı bir konuşma yaptı. Günümüzde her alanda yaratıcı olmanın önem taşıdığının altını çizen Paker, mühendislikten tıbba, sosyal bilimlerden bilgisayar yazılımcılığına kadar tüm alanlarda yaratıcı fikrin gelişmenin temeli olduğunu ifade etti. Yaratıcı enerjinin kişilerin bir araya gelerek üretim yapması için itici bir güç olduğunu da belirten Paker, bu gücün sanat alanındaki çıktılarını işaret etti. Yaratıcı enerjiyi oluşturmanın ve yönetmenin sanatla beslenerek mümkün olduğunu sözlerine ekledi. Sanat takipçisi olmadan bilimde yaratıcı olmanın zayıf bir ihtimal olduğunu vurgulayan Paker, disiplinler arası etkileşimleri de yorumladı.

Söyleşi, katılımcıların da yorumlarını katmasıyla sohbet havasında devam etti. Katılımcıların sorularıyla genişleyen söyleşide, yaratıcı enerji ve sanat arasındaki ilişki tekrar tekrar vurgulanmış oldu.