Radyo Televizyon ve Sinema

Projesi ile ARUFF’de Finalist!

Yapımcılığını üstlendiği Aç Açına kısa film projesi ile Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında yapılan Son Taslak Film Platformu Kısa Film Yapım Destek kategorisinde finalist olan Arş. Gör. Eda Çekemci, jüri karşısında projesini anlatacak.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Çekemci, yapımcılığını üstlendiği kısa film projesi Aç Açına ile İKSV Köprüde Buluşmalar programında finalist olarak atölyeye katılmaya hak kazanmalarının ardından Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali kapsamında yapılan Son Taslak Film Platformu Kısa Film Yapım Destek kategorisinde finalist olarak seçildi. Filmin yönetmeni Ahmet Toğaç ile beraber 24-30 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Son Taslak Platformu’nda eğitimlere katılacak olan Arş. Gör. Eda Çekemci, eğitimin ardından jüri karşısında sunum yapacak.

Başvurular arasından seçilen on proje arasında yer alan Aç Açına kısa film projesi, üç projeye verilecek olan yapım destek ödülünü elde etmek için yarışacak. Bir haftaya yayılan bir atölye takvimi oluşturulmuş olan festivalde katılımcılar, sektör profesyonelleri için saha ve topluluk önünde konuşma koçluğu ve danışmanlığı yapan Bonnie Williams’dan eğitim alacak. Atölyenin ardından proje ekipleri, Hanis Bagashov, Esra Demirkıran ve Orkhan Aghazadeh’den oluşan jüri önünde projelerini anlatacak.

Bir başka destek platformunda daha finalist olmak motivasyonumuzu arttırdı

İKSV Köprüde Buluşmalar kapsamında düzenlenen 6. Kısa Film Atölyesi’nde finalist olmalarının ardından atölye eğitimlerine katılmaya devam eden Arş. Gör. Eda Çekemci, henüz atölye devam ederken bir başka destek platformunda daha finalist oldukları haberini almalarının motivasyonlarını yükselttiğini belirtti. Arş. Gör. Eda Çekemci, projelerini en iyi koşullarda çekmek istediklerini, bunun için de bu gibi yapım destek platformlarının ve yarışmaların sektör için çok önemli bir yeri doldurduklarını söyledi. Kısa filmin bir sektör olarak günden güne ön plana çıkmasının bu gibi desteklerin artması gerekliliğini beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Çekemci, Son Taslak Film Platformu’nda projelerini en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.

Arş. Gör. Eda Çekemci’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.