Radyo Televizyon ve Sinema

Minik Şefler Mezun Oldu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesiyle 7-8 yaş grubundaki çocuklar, katılım sağladıkları mutfak eğitimlerinin ardından projenin son oturumunda mezun oldular.

Sevgi evlerindeki 7-8 yaş grubundaki çocukların gastronomi alanıyla tanışmalarını ve üretim süreci içerisinde bulunmalarını sağlama hedefiyle yola çıkan Mutfakta Dönüşüm ve Gelişim: Minimal Mutfak Eğitimleri sosyal sorumluluk projesi, 3 Aralık’ta düzenlenen mezuniyet oturumuyla sonlandı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş’ın danışmanlığında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü araştırma görevlileri Ayşe Seray Çetin, Emel Çirişoğlu ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlileri Eda Çekemci, Okan Kırbacı yürütücülüğünde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi, Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi işbirliğinde, sevgi evlerinde yaşamakta olan çocuklar için gerçekleştirildi. Dört oturum şeklinde planlanan projenin ilk üç oturumunda çocuklara mutfak eğitimleri verildi. Doğal renklendirmeye odaklanılan ilk oturumda çocuklar pancar ve ıspanak ile doğal kırmızı ve yeşil rengini elde ederek renkli kurabiyeler pişirirken; İkinci oturumda atıksız mutfak teması çerçevesinde çocuklar portakal ve limonu atık çıkarmadan kullanarak kek yapmayı deneyimlediler. Üçüncü oturumda çocuklar, alternatif ürün kullanımı başlığı altında doğal tatlandırıcılar ve alternatif unlar kullanarak bebe bisküvisi yaptılar. Üç oturumda keyifli vakit geçiren ve profesyonel bir mutfakta üretim yapmayı deneyimleyen çocuklar, projenin dördüncü ve son oturumunda mezuniyet partisine katıldılar.

Minik Şeflerin Mezuniyeti

Projenin son oturumu, İstanbul Gelişim Üniversitesi Cep Sineması’nda gerçekleştirildi. İlk üç oturumda sunulan temalar çerçevesinde seçilen iki animasyon kısa film gösteriminin ardından çocuklar, mutfaktaki deneyimlerinden kurgulanmış bir videoyu izlediler. Videoyu tekrar tekrar izlemek isteyen çocuklar mutluluklarını sıklıkla dile getirdiler. Gösterimlerin ardından projeye destekçi olan, Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’nden çocuklarla beraber gelen grup sorumlusu Dilber Kaya’ya, projede gönüllü olarak yer alan ve emek veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerine sertifikaları takdim edildi. Çocukların her biri isimleri okunarak alkışlandı ve mezuniyet hediyeleri verildi. Oturum, mezuniyet pastası ikramıyla son buldu.