Radyo Televizyon ve Sinema

Kadın İstihdamı ve Kadının Toplumdaki Rolü Paneli Gerçekleşti!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) organizasyonuyla düzenlenen Kadın İstihdamı ve Kadının Toplumdaki Rolü başlıklı panele Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarından Selin Sakman konuşmacı olarak katıldı.

Kadın İstihdamı ve Kadının Toplumdaki Rolü Paneli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, saat 11.00’da çevrimiçi olarak gerçekleşti. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar üstlendi. Panele, Güzel Sanatlar Fakültesi mezunları katılım gösterdi. Grafik Tasarımı Bölümü’nden Ayşe Aksu, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Ruken Gürgör’ün yanı sıra Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunlarından Selin Sakman konuşmacı olarak yer aldı. Kadın istihdamı ve kadının toplumdaki rolü konusunu kapsayan panel etkinliği yaklaşık 100 kişiden oluşan öğrenci ve öğretim üyelerinin yoğun katılımları ile gerçekleşti.

“Kadınlar Her Yerde, Her Meslek Grubunda Var Olsun”

NTV Doğuş Yayın Grubu’nda Reji Yayın Operatörü olarak çalışan Selin Sakman, iş hayatında kadın olarak var olmak üzerine deneyimlerini paylaştı. Eğitim hayatına İletişim Lisesi’nde Radyo Televizyon Bölümü’nde başlayan Sakman, daha lise yıllarından itibaren televizyon sektöründe yer almaya başlamıştı. Şu anda da televizyon sektöründe, teknik alanda görev alan Sakman, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde aldığı Radyo Televizyon ve Sinema eğitimiyle, lisedeki bilgilerini tazeleyerek ve üzerine yenilerini ekleyerek kendisini kariyerine hazırladı. İlk günden beri işini severek yaptığını belirten Sakman, önce kişinin mesleğini sevmesinin sonrasında da çalışma ortamında kurulan ilişkilerin oldukça önem taşıdığını sözlerine ekledi. Çalışma hayatında, kadın olduğu için baskıcı düşüncelere maruz kaldığını ifade eden Sakman, erkek ağırlıklı bir sektörde çalıştığı için pek çok insanın “erkek işi” yaptığını söyleyerek kendisini sektörden uzaklaştırmak istediğini belirtti. Hiçbir mesleğin kadın – erkek işi şeklinde bir ayrıma tabi tutulamayacağını söyleyen Sakman, kadınların her iş kolunda aktif olabileceğini vurguladı. Geriye dönüp baktığında vazgeçmediği için kendisiyle gurur duyduğunu ve emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğini ifade eden Sakman, insanların kadınlara yönelik ayrımcı bakış açılarından uzaklaşmaları için çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

“Kadınlar her yerde, her meslek grubunda var olsun. Birbirimize bakıp gurur duyalım, takdir edelim. Kadınlar olarak hepimiz çok değerli ve yetenekliyiz. Bütün kadınlarımızın Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım.” sözleriyle düşüncelerini noktalayan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezun öğrencilerinden Selin Sakman’a panel katılımı için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel etkinliği soru ve görüşlerin alınmasıyla birlikte sonlandırıldı.