Radyo Televizyon ve Sinema

Her Pazartesi ve Perşembe Film Saati!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Öğrenci Dekanlığı tarafından Kültürel Gelişim etkinlik serisi kapsamında her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri düzenlenen Film Saati programının seçkisini Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan hazırlıyor.

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın seçkisiyle hazırlanan Film Saati programı üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi gördü. Öğrenci Dekanlığı, Sinema Kulübü ve Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın ortaklığında hazırlanan Film Saati, her hafta Pazartesi ve Perşembe günleri üniversitenin Cep Sineması’nda gerçekleştiriliyor. İlki 20 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen Film Saati, Öğrenci Dekanı İbrahim Halil Yaşar’ın katılımıyla, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın seçkisinden “Mississippi Burning (1988)” filmi ile gerçekleştirildi.

Sinemaya dair bilgi edinmek isteyen herkesi bekliyoruz

Gösterimlerin gerçekleşmesinden sorumlu, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencilerinden Ahmet Tevhid Kuzu, etkinliğin farklı bölümlerden sosyal çevre edinebilmek, film arasında ve etkinlik sonrasında filme dair tartışabilmek ve görüş paylaşabilmek gibi pozitif çıktılarının olduğunu belirtti. Filmlerin izleyiciyle buluşturulması noktasında rol sahibi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kuzu, sinemaya ilgili ve meraklı, sinemaya dair bilgi edinmek veya farklı bir bakış açısı ile bakabilmek isteyen herkesi gösterimlere beklediğini sözlerine ekledi.

Sinema uçsuz bucaksız bir meyve bahçesinden meyve toplamaya benzer

Gösterimlerden sorumlu Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi ve Sinema Kulübü başkanı Çağatay Türkmen, sinemanın “uçsuz bucaksız bir meyve bahçesinden meyve toplamaya” benzediğini söyleyerek her bir filmin izleyicide farklı tatlar ve duygular bıraktığını, etkinlik serisinde de bu yaklaşımla insanların sinemayla olan bağını kuvvetlendirmeyi ve çeşitli sinema örneklerinden filmlerle izleyiciyi buluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Etkinliğin gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını ifade eden Türkmen, Sinema Kulübü olarak çalışmaya ve aktif bir şekilde etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Film Saati Yeni Gösterimlerle Devam Edecek

Mississippi Burning (1988) filmiyle başlayan, Vertigo (1958) ve The Selfish Giant (2013) ile devam eden gösterimler, yeni filmlerle her Pazartesi ve Perşembe, Cep Sineması’nda gerçekleştirilecek.

Etkinliklerden haberdar olmak için İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Öğrenci Dekanlığı’nın resmi sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.