Radyo Televizyon ve Sinema

Film Tasarımı Kulübü Tanıtım Etkinliğinde Yer Aldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın danışmanlığında kurulan Film Tasarımı Kulübü, Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bünyesinde, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın danışmanlığında, yeni dönemde faaliyetlerine başlayan Film Tasarımı Kulübü’nün amacı, sinemaya bütünlüklü bir şekilde yaklaşarak gösterimler, söyleşiler, sinema geceleri ve etkinlikler düzenlemektir. Üye öğrencilerin sinematik gelişmelerine katkıda bulunmak ve sinemayı temel alan ortak bir paydada buluşmaktır. Bölüm içinden ve dışından ilgili öğrencilerin etkileşimlerini, karşılıklı öğrenmelerini ve gelişmelerini sağlamaktır. Bunun yanında yapılacak etkinlikler ile okulumuzda bir üniversite gençlik ruhu oluşturmak, kulüp içi kültürünü bir gelenek halinde ilerleyen yıllarda kulübü devralacak yeni öğrencilere de aktarmaktır. Halihazırda bölüm ve ortak paydaşlar aracılığıyla devam eden çeşitli etkinlikleri kulüp bünyesinde devam ettirmek, sektör içinden ve dışından güçlü network edinme fırsatını üye öğrencilere sunmaktır.

Amaçlarını ve planlanan etkinlikleri anlatmak için İGÜ Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Etkinliği’ne katılan Film Tasarımı Kulübü Başkanı Hilal Tatar, etkinlikte iki gün yer aldıklarını, dolu dolu ve eğlenceli bir süreç olduğunu belirtti. Birçok kişiyle tanışarak yeni arkadaşlıklar kurduklarını söyleyen Tatar, kulübe yeni üyeler aldıklarını ve bu nedenle çok heyecanlı olduklarını sözlerine ekledi.

Film Tasarımı Kulübü yönetim kurulu üyelerinden İlayda Bolat, çok hareketli, eğlenceli ve bolca sosyallik içeren iki gün geçirdiklerini belirtti. Kulübe olan ilgi ve alakanın fazla olduğunu ifade eden Bolat, diğer kulüplerle de iletişimde olmak ve beraber bir şeyler yapmak için konuşma fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.

Film Tasarımı Kulübü yönetim kurulu üyelerinden Arda Yeniköylüoğlu da tanıtım günlerinin çok keyifli geçtiğini, insanların sinemaya yönelik ilgisinin oldukça fazla olduğunu belirtti. Etkinlikleri takip etmek, film gösterimlerine katılmak dışında doğrudan film üretimi yapmak isteyenler için de kulüp içinde küçük ekipler oluşturma hedefinde olduklarını ifade eden Yeniköylüoğlu, pek çok projeleri olduğunu ve çok heyecanlı olduklarını sözlerine ekledi.

Film Tasarımı Kulübü’nün etkinlik duyurularını Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün resmi Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.