Radyo Televizyon ve Sinema

Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın Koordinatörlüğünde Gerçekleştirilen Gel Gözüm Gör İstanbul’u Sergisi Dijital Olarak Erişime Açıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğretim üyesi Dr. Radife Akyıldız Ongar’ın koordinatörlüğünde, Arş. Gör. Eda Çekemci ve Arş. Gör. Okan Kırbacı’nın asistanlığında, bir sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirilen, Gel Gözüm Gör İstanbul’u Sergisi, dijital sergi platformu ArtSteps üzerinden erişime açıldı.

Gel Gözüm Gör İstanbul’u projesi, İstanbul’un estetik ve sanatsal yönünü fotoğraflarla aktarmak amacıyla yola çıkmış bir sosyal sorumluluk projesidir. Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin ve bölüm öğretim üyelerinden Dr. Radife Akyıldız Ongar ile Dr. Ali Kemal Çipe’nin İstanbul temalı fotoğraflarına yer verilen sergide, şehrin etkileyici ve estetik bir panoramasını sunmak hedeflenmiştir.

Sergide yer alan fotoğraflar, sergi bitiminde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile paylaşılacaktır. Fotoğrafların satışa çıkarılması ve gelirlerin kız çocuklarının eğitim ihtiyaçlarında kullanılması hedefiyle hazırlanan projede, 70’ten fazla fotoğraf yer almaktadır.

Sergide yer alan bir diğer çalışma, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 4. Sınıf öğrencisi Atakan Berkay Güler’e ait İstanbul tanıtım videosu da çevrimiçi olarak izlenebilmektedir.

Gel Gözüm Gör İstanbul’u projesi ile hem İstanbul’un görülmemiş yerlerini açığa çıkartmak, hem öğrencilerin ilgisini ve çalışmalarını bir proje odağında birleştirmek, hem de kız çocuklarının eğitimine katkı sağlayarak önemli bir paylaşım alanı yaratmak amaçlanmıştır.

Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, herkesi sergiye davet ederek, projenin gerçekleşmesinden mutluluk ve gurur duyduğunu belirtmiştir:

“2020 Eylül ayında çalışmalarına başladığımız projenin altı aylık çalışma süreci sonunda tamamlanmış olması mutluluk verici. Bu projede, İstanbul’u gençlerin gözüyle görmeye çalıştık. Çok sayıda fotoğraf arasından seçim yapmak durumunda kaldık. Projeye katkı sağlayan 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizin hepsine teşekkür ediyor, hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Pandemi döneminin izin verdiği koşullarda çalışarak, özgün eserler yarattılar. Özveriyle çalışıp film çalışmaları gerçekleştiren öğrencilerimin de ayrı bir yeri vardır. Yaptıkları özenli ve değerli çalışmaları bizi onurlandırdı. Bundan sonraki çalışmalarında da bu duyarlılığı sürdürmelerini dilerim. Hepsini sevgiyle kucaklıyorum.”

İki ayrı salondan oluşan sergi, dijital sergi platformu ArtStep üzerinden 13 Mart 2021 tarihine kadar gezilebiliyor olacak. Sergiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Gel Gözüm Gör İstanbul’u Sergisi 1. Salon:

Gel Gözüm Gör İstanbul’u Sergisi 2. Salon: