Radyo Televizyon ve Sinema

Aç Açına ile Köprüde Buluşmalar’da!

Yapımcılığını üstlendiği Aç Açına kısa film projesi ile daha önce 22. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde birincilik ödülünü kazanan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlisi Eda Çekemci, bu kez projesi ile İKSV’nin düzenlediği 6. Kısa Film Atölyesi’ne seçildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlisi Eda Çekemci’nin hazırlamış olduğu Aç Açına kısa film projesi İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Köprüde Buluşmalar kapsamında düzenlediği 6. Kısa Film Atölyesine katılmaya hak kazanan beş proje arasında yer aldı. Eda Çekemci’nin kısa filminin yönetmenliğini Ahmet Toğaç üstlendi. Daha önce birlikte gerçekleştirmiş oldukları çalışmayla 22. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’ne katılmaya hak kazanmış ve birincilik elde etmiş olan Çekemci ve Toğaç’ın filmin yapımı için gerekli olan koşulları sağlayabilme aşamasında yapım desteği arayışları için İKSV Köprüde Buluşmalar programının önemli bir durak olduğu ifade edildi.

“Her Şeyden Önce Çok Kıymetli Bir Deneyim”

Köprüde Buluşmalar kapsamında düzenlenen 6. Kısa Film Atölyesi’nde iki haftaya yayılan bir eğitim programını takip ederek filmin yönetmeni Ahmet Toğaç ile beraber jüri karşısında sunum yapacak olan Arş. Gör. Eda Çekemci, sonucun olumlu olmasını çok istediklerini fakat her şeyden önemlisinin bu atölyeye katılarak kazanacakları deneyim olduğunu belirtti. Atölye sayesinde sektörün ileri gelen isimlerinden eğitim alacak olmalarını, senaryolarını yetkin sinemacılarla paylaşma fırsatı bulmalarını ve aynı zamanda atölyeye katılan diğer projelerle bir arada aslında birden fazla projenin geliştirme süreçlerine eşlik edecek olmalarını çok büyük bir deneyim olarak gördüğünü ifade etti.

Projeye ait senaryo metinlerinin geliştirilmesine yönelik başlayan atölyede filmin yazım sürecinden söz edildi. Filmin dosyalarının eğitmenlerle ve tüm ekiplerle paylaşılmasının ardından yorumlar paylaşıldı ve proje geliştirme yönünde ilk adımlar atıldı. Eğitimler, senaryo geliştirmeye ek olarak yapım ve yönetim uygulamaları, sunum teknikleri gibi içeriklerle iki haftaya yayılan bir takvim hazırlandı.

Arş. Gör. Eda Çekemci’yi ve projesi Aç Açına’yı İKSV Köprüde Buluşmalar’da elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.