İç Mimarlık

İç Mimarlık Bölümü Olarak Tam Burslu Öğrencilerimiz ile Toplantı Gerçekleştirdik!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü %100 burslu öğrencileriyle 26 Mart Salı günü, saat 20.00’de, Google Meet Platformu üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün tüm öğretim elemanlarının katılım sağladığı ve %100 burslu öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği toplantı; tam burslu öğrencilere yönelik tamamlanması planlanan etkinlik ve düzenlemelerin tanıtılması, istek ve ihtiyaçlarının dinlenerek gerekli düzenlemelerin planlanması amacı ile gerçekleştirildi. Toplantı, İç Mimarlık Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer’in toplantı amacına yönelik olan konuşmasıyla başladı.

Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer, İç Mimarlık Bölümü dahilinde öğrenim görmekte olan tam burslu öğrencilere yönelik olarak; İç Mimarlık Bölümü’nde tam burslu okuyan farklı sınıflardan öğrencilerin aynı çatı altında toplanması, aylık toplantılarla bilgi ve deneyim paylaşımı ortamının sağlanması, stüdyo veya mobilya gibi uygulamalı derslere yönelik yarışma düzenlenmesi, yüksek lisans ve doktora programlarına hazırlanılması adına, oluşturulan bilgi aktarımı toplantılarında yüksek lisans ve doktora tezlerinin analiz edilmesi, İç Mimarlık Bölümü’nde 3. ve 4. sınıf seviyesinde tam burslu eğitim görmekte olan öğrencilerin, mezun olduklarında iş başvurusu aşamasında nitelikli ve iyi kurgulanmış bir portfolyoya sahip olmaları adına “Portfolyo Workshopu” düzenlenmesi, İç Mimarlar Odası İstanbul Şubesi ile İç Mimarlık Bölümü etkileşimini arttırmak, öğrencileri teşvik etmek amacı ile her sınıf seviyesinden seçilen bir öğrencinin temsilci olarak İç Mimarlar Odası’na bildirilmesi gibi planlamaları öğrencilerle paylaştı.

Toplantının ikinci bölümünde, İç Mimarlık Bölümü dâhilinde öğrenim görmekte olan tam burslu öğrencilerin istek ve ihtiyaçları dinlendi. İç Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi İlayda KADIOĞLU’nun, sektör ile etkileşimin, Simla SAKARYA ise bölüm dersleri ile ilişkili teknik gezilerin artırılmasının tüm İç Mimarlık Bölümü için yararlı olacağını iletmiştir.

Katılım gösteren tüm değerli hocalarımıza ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.