İç Mimarlık

İç Mimarlık Bölümü 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’ne yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerinin üniversite hayatına kolaylıkla adapte olmalarına ve başarılı bir öğrenme deneyimi elde etmelerine yardımcı olmak amacıyla, 2023-2024 akademik yılı oryantasyon toplantısı gerçekleştirilmiştir.

“İç Mimarlık Bölümü 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Oryantasyon Toplantısı”, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer’in açılış konuşması ile başladı. Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer sunuşuna bölüm öğretim elemanlarını tanıtarak başladı. Bölüm öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerinin tanıtılmasının ardından, İç Mimarlık Bölümü hakkında bilgilendirmelerde bulunan  Özer, lisans hayatının, yaşam boyu öğrenme sürecinin ilk adımı olduğunu vurguladı. Lisans eğitiminin başlangıç yılından itibaren edinilen mesleki, kültürel ve sosyal bilgilerin, meslek hayatı boyunca verimli, özgün, sürdürülebilir yeni konseptlere, mobilyalara ve tasarımlara dönüşeceğini ve bu standartlarda tasarımlar üretebilecek iç mimarlar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Özer, bölümün hedeflerinden de kısaca bahsetti.
Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer’in bölümün amacı ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmeler yapmasının ardından, Özer, bölümün belirli zorunlu ve seçmeli derslerinden ve içeriklerinin güncelliğinden bahsetti. Yeni başlayan İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin sıralı dönemler halinde alacakları derslerden, bu derslerin içerik ve kazanımlarından bahseden Özer, seçmeli derslerde yapılan yeniliklerden de bahsetti. “Şantiye Yönetimi” ve “Koruma ve Restorasyon” derslerinin içeriklerinin güncel iç mimarlık uygulama pratiklerine paralel olarak güncellendiğini ve içeriklerine rölöve, keşif ve metraj uygulamalarının da eklendiğini vurguladı.
Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer, bu bilgilendirmelerin ardından öğrencilerin eğitim hayatları süresince karşılaşacakları önemli noktaların aydınlatıldığı bir yol haritası sunuşu gerçekleştirdi. Bu aşamada Özer, öğrencilerin kullanacağı bilgi sistemlerinden, notlandırma sisteminden ve sınavlardan bahsetti. Üniversitenin not bareminden referansla başarı/başarısızlık durumunu açıklayan Özer, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılması için gereken not sınırı ve devam zorunluluğunu da vurguladı. Yaz okulu ve staj uygulamasının detaylarından da kısaca bahseden Özer, mezuniyet için gerekli şartları da özetledi. Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer ayrıca öğrencilerin bir soru veya sorunları olduğunda öğretim elemanları ile ilgili danışmanlık saatlerinde iletişime geçebileceklerini vurgulayarak, öğretim elemanları ofislerinin yerlerini konusunda bilgilendirmede bulundu.
Toplantının son kısmında ise İç Mimarlık Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer, bölüme yeni başlayan öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bu aşamada aynı zamanda iç mimarlık disiplininin en önemli konularından olan; “İç Mimarlık nedir?”, “İç Mimar nedir?”, “Mekân nedir?” gibi sorular da keyifli bir sohbet ortamında tartışmaya açıldı. Bu keyifli sohbetin ardından, Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer, öğrencilere ve öğretim elemanlarına keyifli ve başarılı bir eğitim-öğretim dönemi dileyerek toplantıyı sonlandırdı.
Tüm öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza yeni akademik yılda başarılar dileriz.