İç Mimarlık

Akran Mentor Programı Öğrencilere Yol Göstermeye Devam Ediyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü, Akran Mentor Programı başvuruları gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından oluşturulan, ilke ve amaçları merkez koordinatörlüğünde belirlenen akran mentor programı öğrencilere yol göstermeye devam ediyor. İletişim yönü kuvvetli, yeni fikirler ve projeler üretmeye hevesli, akranları ile takım faaliyetlerinde rol alabilecek öğrenciler bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi akran mentor programına katılım sağlayacak. Sosyal anlamda kendini geliştirmek için hevesli, grup çalışmalarında yer almak isteyen, hem akademi, hem sektörle iletişim içinde olabilecek öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan programda gerçekleştirilecek olan eğitim ve etkinlikler sayesinde öğrenciler, akademik ve sektörel yetkinlik ve becerilerini güçlendirme imkânına kavuşacak. Bununla birlikte, İç Mimarlık bölümünden seçilen öğrencilerin hazırladıkları makale ile programın geliştirilmesine katkı sağlayacağı akran mentor programı, yürütülen olağan çalışmalardan farklı olarak, deneysel işleyişi sayesinde hem öğrencilerin kendilerini ve fikirlerini geliştirmesine hem de gelişen bir programın üretilmesine katkı sağlayacak.
Programa başvurusunu gerçekleştiren İç Mimarlık bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Ece Yurtsever’in programın önemi ve seçilen öğrencilere sağlayacağı olası kazanımlar hakkındaki görüşlerine başvurduk…
“Öğrencilerin okula daha hızlı adapte olmalarını sağlayan, ilerleyen dönemlerde eğitim hayatlarında da etkisinin görüldüğü akran mentor programı, birçok öğrenci için gelecek vaat eden bir projedir. Doğru bilginin ne olduğu, bu bilgiye neden ulaşılması gerektiği ve bilginin kimden alınabileceğini bilmek önemlidir. Akran mentor programı, öğrencilere doğru bilgiyi nerede, ne zaman, nasıl arayacaklarına dair yol göstermektedir. İlerleyen zamanlarda üniversitemiz, kulüplerin desteği ve sosyal aktiviteler sayesinde öğrencilerin birbiri ile tanışacağı çeşitli etkinlikler düzenleyebilir. Bu şekilde mentor seçilen öğrenciler okula ve eğitim hayatlarına daha çok adapte olabilirler.”
2021-2022 dönemi için başvuruları tamamlanan akran mentor programına gelecek dönemlerde başvurmak isteyen öğrencilerde aranan şartlar şu şekilde sıralanmaktadır:
· İstanbul Gelişim Üniversitesi lisans bölümlerinin 2. ve 3. Sınıf öğrencisi olmak
· En az 2.00 son dönem GANO’ya sahip olmak
· Disiplin cezası almamış olmaktır.
* Başvuru: kariyer@gelisim.edu.tr
· Yabancı dil bilen, öğrenci kulüplerinde aktif olan, projelerde aktif rol alan öğrencilere öncelik verilecektir.''
Değerli görüşleri için öğrencimize teşekkür ediyor, programın hem bölümümüzde hem de üniversitemizde yeni fikir ve projelere öncülük etmesini heyecanla bekliyoruz.