İç Mimarlık

The European Cultural Academy Venedik Mimarlık Yaz Okulu’nu 2019 Temmuz’da başlatıyor

Dünya'da ki en ilginç kentsel alanlardan biri olan Venedik'te geçmiş ve gelecek, insanlar ve yapılı çevre arasındaki ilişkiyi keşfetmek için Avrupa Kültür Akademisi, Mimarlık Yaz Okulu'nu başlatıyor. Çağdaş koruma sorunları, mimarlık ve kamusal alan, yapı-anlam yöntemleri ve araçları üzerine Venedik'te çeşitli konferanslar, uygulamalı atölye çalışmaları, tartışmalar ve yerel ve uluslararası uzmanlarla yapılan turlarla eleştirel ve eğlenceli bir yaz okulu programı sunuluyor.

Avrupa Kültür Akademisi, Venedik Bienali'nde sanat, mimari ve kentsel tasarım konusunda kısa kurslar sunuyor. Yerel ve uluslararası uzmanlarla yapılan çeşitli konferanslar, uygulamalı çalıştaylar, tartışmalar ve turlar ile geçen Architecture Summer School, Mimarlık ve Kentsel Tasarım alanlarında iki ayrı kurs programı hazırlanmıştır:

CONTEMPORARY ARCHITECTURE - RELEVANCE OF SITE-SPECIFIC APPROACH
TARİHLER: 8 - 20 Temmuz 2019
İki haftalık kurs, bir lagün şehri olan Venedik için bir projenin inşasında doğayla olan ilişkisine odaklanıyor. Yeni tasarım yorumlamaları ve olasılıklarını teşvik etmek amacıyla şehirdeki alanların programlanması ve etkinleştirilmesi için Venedik’in hem bölgesel hem de mimari fiziksel özellikleri ve şehrin metabolik sistemini anlamaya çalışıyor. Böylece yeni müdahaleler düşünürken en zorlayıcı durumları ve rasyonellikleri araştırmanıza ve onlara karşı koymanıza olanak sağlar.

CITY LAB VENICE: SPACE - PEOPLE – POSSIBILITIES
TARİHLER: 2 - 6 Temmuz 2019

Bir haftalık kursta, kamusal alanı yalnızca mimarlığın topluma sunabileceği bir “cömertlik” olarak değil, aynı zamanda politik, sosyal ve derin bir kentsel koşul olarak eleştirel ve eğlenceli bir biçimde keşfedebilirsiniz. Bir haftalık kursun sonucu bir dergi olacak ve  katılımcılar tarafından yaratılan bu dergi Venedik'teki kamusal alanın rolünü yansıtan kişisel projelerinizi içerecektir.