Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Vizyondaki Yıldızlar Etkinlik Serisinin On Beşincisi Türk Sinemasında Oyunculuk Başlığıyla Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği Vizyondaki Yıldızlar etkinlik serisinin on beşincisi, Prof. Dr. Hale Özbaba Küçümen’in katılımıyla Türk Sineması’nda oyunculuk başlığı altında gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği Vizyondaki Yıldızlar etkinlik serisi on beşinci kez düzenlendi. İletişim Bilimleri ve Uygulamalı İletişim alanlarında uzmanlığını almış olan ve şu anda Başkent Üniversitesi’nde akademik kadroda görev almakta olan Prof. Dr. Hale Özbaba Küçümen’in katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar tarafından modere edildi.

Türk Sineması’nda oyunculuk başlığıyla çevrim içi düzenlenen etkinlik bölüm öğrencileri tarafından ilgi gördü. Prof. Dr. Hale Özbaba Küçümen, Türk Sineması’nda geçmişten bugüne gelişen oyunculuk metotları üzerinde durdu. Türk Sineması’nı dönem dönem ele alan ve her dönem özelinde o dönem revaçta olan oyunculuk kriterlerinden bahseden Küçümen, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in de oyunculuğa dair bilgi ve deneyimlerini aktardığı ve sohbete dahil olduğu söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın sorularıyla yön buldu. Bir sohbet havasında geçen söyleşide, oyuncunun senaryoyla nasıl bir ilişki kurması gerektiği, oyuncu ile izleyici arasındaki ilişkide oyuncunun payı gibi konular üzerinden tartışmalar yürütüldü. Dönemler arasında dönüşen oyunculuk anlayışının sosyolojik nedenleri üzerinde duruldu. Tiyatro, dizi ve film arasındaki oyunculuk geçişlerinden de söz edildi.

Sayın Prof. Dr. Hale Özbaba Küçümen’e değerli bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün pandemi döneminde başlattığı Vizyondaki Yıldızlar serisi, yüz yüze ve çevrim içi etkinliklerini sürdürmeye yeni eğitim ve öğretim yılında da devam edecek.


Haberler

Tüm Haberler