Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Turizm ve Gastronomi Konferansı Düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü "Turizm ve Gastronomi" konulu sunumu yapması için Elite World Business Hotel Genel Müdürü Adem Armusen ‘i konuk etti.
Konferansa üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Kızıldemir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. D. Kamuran Güçlü, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Sevtap Aytuğ, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Olum, Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Öğr. Gör. Elif Z. Özer ve öğrencilerimiz katıldı.

Kürsüye davet edilen Armusen; mutfak ve turizm ilişkisi, gastronomi turizminde şeflerin etkisi, otel restoranlarında kalite ve standartların geliştirilmesi, moleküler gastronomi, füzyon mutfağı, kaliteli gıda turizminin güçlendirilmesinde ve geliştirilmesinde üniversitelerin rolü ve son olarak turizm sektöründe gastronomi uzmanlarının yeri ve önemine değinerek öğrencilerimize önemli bilgiler verdi.

Turizm alanında çalışan gastronomi uzmanlarının, diğer uzmanlara göre birçok farklı disiplinleri bir araya getirmek durumunda olduklarını söyleyen Armusen, bu hususları dikkate alan ve uygulayan uzmanların başarılı olabileceğini vurguladı. ‘’Hangi işi yaparsanız yapın önce iyi bir rol modeliniz olsun.’’ diyen konuşmacı, işimizi yaparken aşk ve sevgiyle yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Konferans sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Sevtap Aytuğ tarafından Adem Armusen’e plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.



 Turizm ve Gastronomi Konferansı



Haberler

Tüm Haberler