Tekstil Sanatçısı Arife Öktem ile Ebru Atölyesi

Tekstil baskı atölyesinde ebru tekniğiyle kumaşa desen baskı uygulamaları yapıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü, baskı atölyesinde, Tekstil Sanatçısı Arife Öktem ile ebru atölyesi gerçekleştirildi.

Yoğun katılım sağlanan atölye çalışmasında, öğrenciler bireysel olarak oluşturdukları özgün desenlerini ebru tekniğiyle eşarp kumaşlarına uygulayarak yeni bir sanat öğrenme ve deneyimleme olanağı bulmuşlardır. Atölye yöneticisi her öğrenci ile birebir ilgilenerek ebru tekniğini öğretmiş ve özgün desen çalışmaları yapmalarına imkan tanımıştır.

Ebru atölyesi kapsamında, kitre ile yoğunlaştırılmış su üzerine özel boyaların damlatılması ve özel fırçalar, çubuk ve tarak kullanılarak şekillendirilmesi ile oluşan desenlerin kumaş üzerine uygulamaları yapılmıştır.

Genellikle kağıda uygulanmasıyla bilinen ebru tekniğinin tekstil ürünlerine uygulanması gösterilen atölyede, ayrıca ahşap ve seramik örnek uygulamaları da yapılmıştır.

Ebru Workshop