Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü iki yeni etkinlik gerçekleştirdi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü iki yeni etkinlik gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın uygulama dersleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin ilki Buket Kahraman’ın konukluğunda, Sinema ve Televizyonda Menajerlik başlığıyla gerçekleştirildi. İkinci etkinliğe haber spikeri Gülgün Feyman konuk oldu. Feyman, Haber ve Sunum Teknikleri başlıklı etkinlikte değerli bilgilerini bölüm öğrencileri ile paylaştı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle öğrenciler ile sektörden isimleri buluşturmaya devam ediyor. Vizyondaki Yıldızlar, Kısa Ve… gibi etkinlik serilerinin yanı sıra düzenlediği kültür sanat etkinlikleri ve ders içi etkinliklerle çok sayıda ismi üniversitemizde konuk eden bölüm, bu kez menajer Buket Kahraman ve haber spikeri Gülgün Feyman’ı ağırladı.

Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın uygulama dersleri kapsamında gerçekleştirilen Sinema ve Televizyonda Menajerlik başlıklı etkinlikte, menajer Buket Kahraman kariyer yolculuğunu öğrencilerle paylaştı. Sinemada ve televizyonda menajerlik farkından söz eden Kahraman, bu alanda ilerlemek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, söyleşi gerçekleşirken eş zamanlı olarak söyleşiyi kayıt altına almak için çekimler gerçekleştirdiler. Böylece hem teorik hem pratik bir işleyişe sahip olan ders kapsamında öğrenciler merak ettikleri soruları Buket Kahraman’a yöneltme fırsatı buldular.

Ders kapsamında düzenlenen Haber ve Sunum Teknikleri başlıklı etkinlik, haber spikeri Gülgün Feyman’ın katılımıyla yine röportaj çekimi ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Gülgün Feyman, kariyer yolculuğunu paylaştıktan sonra haber ve sunum tekniklerine dair değerli bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktardı. Öğrencilere kariyerlerine yönelik tavsiyelerde de bulunan Feyman, kamera önünde bulunmak isteyenlere anlattıklarıyla bir yol haritası çizdi. Etkinlik öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından son buldu.

Röportaj çekimlerinin daha sonra yayınlanacağını belirten Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın daha önce çekimlerini gerçekleştirdiği ve önemli sanatçıların konuk olduğu Ressamlar Anlatıyor başlıklı serinin videolarını İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi YouTube kanalından takip edebilirsiniz.

Sayın Buket Kahraman ve Sayın Gülgün Feyman’a etkinliklerimize katılıp kıymetli bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştıkları için teşekkür ederiz.


Haberler

Tüm Haberler